112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vrouw om het leven gekomen door omgevallen boom aan de Drapenierlaan in Stadshagen

Zwolle – Om tien over acht woensdagavond is door de zware buien een boom omgevallen aan de Drapenierlaan in Zwolle. De boom viel op het moment dat een man en vrouw er op de fiets langs kwamen. De 52-jarige vrouw uit Zwolle werd geraakt en is ter plaatse overleden. De man bleef ongedeerd.

Een jonge buurvrouw zag het gebeuren en rende er naar toe. “Het was flits boem”, vertelt ze over de bliksem die de boom raakte waarna hij omviel. De getroffen vrouw kwam er samen met een man net op dat moment aanfietsen en werd getroffen.

Een andere buurtbewoner, van beroep anesthesist, zag plotseling de boom liggen en is ook toegesneld. Hij zag gelijk dat het goed mis was.

De politie heeft de straat afgezet met politielint, een wit scherm en paraplu’s van buurtbewoners. Ook de brandweer is aanwezig om hulp te verlenen. De opgeroepen traumaheli mocht niet meer baten.

Burgemeester Peter Snijders toont zijn medeleven: “Vanavond heeft er een triest ongeval plaatsgevonden in Stadshagen waarbij een inwoonster van onze stad is overleden. Als gevolg van noodweer is een boom omgevallen waardoor zij om het leven kwam. Mijn medeleven gaat uit naar familie en nabestaanden.”

Positie op kaart bij benadering

Gerelateerde artikelen

Back to top button