KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Volt bereidt zich voor op deelname provinciale statenverkiezing Overijssel

Zwolle – De Europese partij Volt heeft in Overijssel genoeg sollicitaties voor de vacature van kandidaat-Statenlid ontvangen. Volt Overijssel kan daardoor nu verdergaan met de voorbereidingen om deel te kunnen nemen aan de Provinciale Statenverkiezing in maart 2023.

Er wordt momenteel door allerlei leden vanuit de provincie gewerkt aan een stevig beleidsprogramma en een overtuigend verkiezingsprogramma. In december wordt duidelijk of Volt op 15 maart 2023 definitief deelneemt aan de Provinciale Statenverkiezing in Overijssel.

Co-voorzitter Laura Lenting van Volt Overijssel is blij dat zich 6 mannen en 8 vrouwen hebben aangemeld voor op de kieslijst. “Bij Volt vinden we het belangrijk dat mannen en vrouwen evenredig vertegenwoordigd worden, dus we zijn blij dat we zowel een mooi aantal mannelijke als vrouwelijke sollicitanten hebben.”

Ook de spreiding over de provincie zit behoorlijk goed vindt Laura: “We hebben sollicitanten uit het Vechtdal, Twente, Deventer en ook uit de regio Zwolle.”

“We hebben sollicitanten uit het Vechtdal, Twente, Deventer en ook uit de regio Zwolle.” Laura Lenting, co-voorzitter Volt Overijssel

 

“Volt was in het begin vooral een partij met leden in de steden, maar we zijn blij dat we ook sollicitanten hebben uit dorpen als Bathmen en Dedemsvaart. Daaruit blijkt dat onze ideeën over de politiek in Nederland en Europa breder aanslaan”

Verschillende achtergronden

Thomas van der Meer is de voorzitter van het team dat werkt aan het beleids- en verkiezingsprogramma. Hij is tevreden met de concept programma’s waaraan nu wordt gewerkt door meer dan 20 leden: “Het is mooi om samen met leden met allerlei verschillende achtergronden te denken over de uitdagingen in de provincie Overijssel en daar goed beleid voor te schrijven.” Belangrijke thema’s voor Volt bij de provinciale verkiezingen worden in ieder geval de energietransitie, klimaatadaptatie, het openbaar vervoer en grensoverstijgende samenwerking.

Echte Volters

“De komende tijd zal de kandidatencommissie gesprekken voeren met alle sollicitanten,” licht Sander Grootemarsink, de projectleider van Volt Overijssel voor de provinciale Statenverkiezing 2023, toe. “Uit de gesprekken moet blijken of de sollicitanten echte Volters zijn die staan voor onze progressieve en pragmatische politiek. Ook worden ze gescreend op bijvoorbeeld belangenverstrengeling. Wanneer de kandidatencommissie advies heeft gegeven over alle sollicitanten, bepalen onze leden tijdens een congres wie er op de lijst komt en in welke volgorde.” Dat provinciale congres vindt in december plaats. Dan wordt er ook gestemd over het beleidsprogramma en het verkiezingsprogramma. “We gaan een spannende en belangrijke periode tegemoet!” concludeert Sander.

Volt is in Overijssel vertegenwoordigd in de gemeenteraden van Zwolle en Enschede. In de Tweede Kamer heeft de partij 2 zetels.

Gerelateerde artikelen

Back to top button