KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Scholieren van TalentStad Zwolle treden op met zelfgeschreven gedichten

Zwolle – Op woensdag 5 oktober treden de brugklassers van TalentStad Zwolle op met hun zelfgeschreven gedichten in Schouwburg Odeon, tijdens de PoëzieRevue. De PoëzieRevue begint om 14:00 uur. Een vakkundige jury, met daarin onder andere dichter Ted van Lieshout, beoordeelt alle gedichten en maakt aan het eind van het programma de winnaars bekend.

De leerlingen van TalentStad Zwolle volgden poëzielessen en schreven een gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. Een selectie uit de gedichten is te horen tijdens de PoëzieRevue op 5 oktober.

PoëzieRevue

De PoëzieRevue is een literaire show waarin de jongeren met hun eigen gedichten de hoofdrol spelen. Tussen de voordrachten van de jonge dichters door spinnen en tollen de dansers van breakdance groep Turn it Loose over het podium, speelt Vlado Spisiak gitaar en treedt dichter Ted van Lieshout op. De presentatie is in handen van beatboxer en rapper André Accord.

Jury & Prijzen

Een professionele jury beoordeelt de gedichten en bepaalt wie er met de prijsbekers vandoor gaan. De jury bestaat naast Ted van Lieshout uit cultureel projectleider Myrle Tjoeng en de directeur van TalentStad Zwolle, Jan Dobben.

School der Poëzie

School der Poëzie is landelijk toonaangevend op het gebied van literatuur en cultuureducatie. De kern van haar werk is jongeren op een effectieve en plezierige wijze in aanraking brengen met poëzie. School der Poëzie vervult een voortrekkersrol in het ontwikkelen en uitvoeren van projecten voor jongeren met poëzie en het bevorderen van culturele uitwisseling op school, in het theater en met andere culturele initiatieven. De brugfunctie van veel van haar activiteiten is belangrijk: een externe docent komt in de klas, geeft les en het project wordt buiten de school afgesloten in een culturele instelling. Zo wordt de stap naar cultuur gemaakt. Zie ook www.schoolderpoezie.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button