Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Volop talent voor Special Theater Road Show

Zwolle – De Special Theater Road Show workshopdag van Special Arts trok vrijdag 9 september 2016 ruim 70 bezoekers. Cliënten van Frion en leerlingen van De Twijn maakten door workshops kennis met alle facetten van theater. De workshopdag was enerzijds bedoeld om een leuke, creatieve dag te bieden en anderzijds om acteurs, muzikanten en andere creatieve talenten te ontdekken die kunnen meedoen aan de Special Theater Road Show.

“We hebben gedanst, gezongen, gespeeld, gefotografeerd, geschreven, muziek gemaakt, geluisterd en voorgedragen. En bovenal hebben we heel veel plezier gemaakt met mensen die soms bekend voor ons waren, maar ook met totaal vreemden. Een dag vol verrassingen, emoties en talenten,” vertelt regisseur en acteur Art-Jan de Vries van de Special Theater Road Show.

Special Theater Road Show

In vier regio’s verspreid over Nederland maakt Special Arts op een interactieve wijze met cliënten van zorginstellingen en (kunst)locaties, samen met inwoners, lokale (amateurkunst)verenigingen, speciaal onderwijs en de gemeente een theatervoorstelling . Ook in Zwolle zal, in samenwerking met Frion, een theatervoorstelling gerealiseerd worden.

Directeur Tine Veldhuizen van Special Arts: “Het is ons doel met veel verschillende mensen en organisaties samen te werken, met als middelpunt de deelnemers van Frion. Op voorhand wordt er géén rekening gehouden met de beperkingen van mogelijke deelnemers.”

De voorstelling wordt, na een try-out, uiteindelijk op zaterdag 29 oktober gespeeld in Theater de Spiegel in Zwolle. Frion vindt dit project van toegevoegde waarde voor de samenleving. Bestuurder Annamiek van Dalen: “De grootste winst is dat mensen zich ontwikkelen, zich gerespecteerd voelen en op een gelijkwaardige manier meedoen.”

Veel talent

Aan de workshopdag werkten een breed scala van experts en organisaties mee: onder meer Schrijfbende, Song & Dance, Op Tilt, PuurTaal, Stefan Fotografie en Villa Hendrikje. Zij zijn meer dan tevreden. “Onvoorstelbare indrukken hebben we opgedaan, fantastisch gewerkt en ongelooflijk veel talent ontmoet.” De dag heeft veel geboden. Iedereen is volop geïnspireerd om het script Sneeuwwitje en de 7 voor de theatershow verder uit te werken. Voor iedereen is een rol weggelegd, als acteur, fotograaf, danser of medewerker bij de catering . En een groot deel van de decorstukken zal door cliënten gemaakt worden. Art-Jan de Vries: “Het is een eer om nog weken te mogen samenwerken met al deze artiesten en talenten.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button