Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal voorbeschouwing: Berkum thuis tegen opgeveerd DETO

Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen DETO Twenterand, een ploeg die dit seizoen onder de maat startte maar de laatste weken is opgeveerd.

“DETO is dit jaar dramatisch begonnen maar ze misten toen nogal wat spelers. De laatste weken pakken ze weer punten en wij hebben het altijd lastig tegen ze gehad, dus er zal bij ons zeker geen sprake van onderschatting zijn,” verzekert Berkum-middenvelder Frank Hoolsema.

Naast de prijzen DETO eindigde vorig seizoen als tweede, net boven Berkum, in de 1e Klasse D maar beide teams grepen uiteindelijk naast de prijzen. DETO verloor daarna enkele sterke spelers, zoals Stef van der Velden die naar Genemuiden verkaste. Daar stond de komst van onder anderen Tom Prümers en Mike Kerr, beiden van SVZW, tegenover zodat er nog steeds veel kwaliteit zit in de selectie van trainer Marcel van der Steege.

Gehinderd doordat veel spelers ontbraken begon de nieuwe competitie moeizaam, maar in de laatste twee weken lijken de Tukkers het lek boven te hebben gekregen. Op 3 oktober werd knap met 2-2 gelijk gespeeld bij het sterke WHC en vorige week werd WVF in Vriezenveen met liefst 4-0 vermorzeld. In die eenzijdige wedstrijd hadden de gasten helemaal niets in te brengen en WVF mocht blij zijn dat het bij goals van Tom Prümers (die twee keer scoorde), Quays Shayesteh en Mike Kerr bleef. DETO heeft door die overwinning, de eerste van het seizoen, met vijf punten uit zes duels weer aansluiting met de middenmoot van 1D gekregen.

Wisselvallig Berkum presteerde wisselvallig in de laatste duels. Twee weken geleden werd thuis met 2-1 gewonnen van Zutphen, maar afgelopen zaterdag gingen de Zwollenaren schlemielig met 4-2 onderuit bij ‘Angstgegner’ Nunspeet. Op de Veluwe kwam Berkum twee keer op voorsprong, maar beide keren werd die uit handen gegeven. Door een serie defensieve fouten kwam Nunspeet enkele minuten voor het eind zelfs op voorsprong en in blessuretijd werd ook nog de vierde goal weggegeven. “Onnodig en onnozel,” vond Berkum-trainer Willem Brouwer die zeperd van zijn ploeg, die volgens hem zwaar onder de maat had gespeeld. “Wij hebben een kater aan die wedstrijd overgehouden, dus we hebben heel wat recht te zetten. We hebben dit seizoen thuis alles nog gewonnen, dus dat geeft vertrouwen maar zulke fouten als vorige week kunnen we ons niet meer veroorloven,” beseft Frank Hoolsema.

Zicht op kopgroep? Berkum is inmiddels teruggezakt naar de middenmoot van 1D met negen punten uit vijf duels. Bij winst tegen DETO krijgen de Zwollenaren weer zicht op de kopgroep, waarvan de meeste ploegen een wedstrijd meer hebben gespeeld, maar verlies betekent waarschijnlijk dat Berkum voorlopig even afhaakt. De wedstrijd Berkum-DETO Twenterand wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Gert-Jan Beltman uit Rijssen, die op Sportpark De Vegtlust in Zwolle om 14.30 uur af laat trappen.

Back to top button