Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

400 Syrische vluchtelingen uit Zwolle naar Concertgebouworkest Amsterdam

Vierhonderd Syrische vluchtelingen die verblijven in Zwolle zijn uitgenodigd om vanavond (donderdag 15 oktober) het concert van het Koninklijk Concertgebouworkest bij te wonen. Vluchtelingen laten kennismaken met Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest is een initiatief van jongerenvereniging Entrée.

Het concert maakt deel uit van het AAA Festival met als thema Breaking News.

3 Syrische vluchtelingen treden op in voorprogramma

Een ensemble van drie musici uit Syrië zal optreden tijdens het Voorprogramma, dat verzorgd wordt door Lieve Joris. De musici waren in Syrië en tijdens hun vlucht hun instrumenten kwijtgeraakt, maar kunnen nu dankzij een inzamelingsactie in Nederland weer musiceren. De Vlaamse schrijfster en journaliste Lieve Joris baseert zich op haar boek De poorten van Damascus, dat zich afspeelt in Syrië.

Het Koninklijk Concertgebouworkest speelt vervolgens diverse werken van de Amerikaanse componist John Adams, die zijn muziek graag baseert op actuele of recente historische gebeurtenissen. Hij dirigeert zelf onder meer de Europese première van zijn nieuwe vioolconcert Scheherazade.2 met als soliste Leila Josefowicz.

 

Gesponsord vervoer

Het vervoer van de vluchtelingen naar Het Concertgebouw wordt mogelijk gemaakt door personenvervoer Munckhof en bijdragen van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Catering wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Unilever.

Gerelateerde artikelen

Back to top button