Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal voorbeschouwing: WVF wacht twee cruciale thuiswedstrijden

Het gaat nog niet zo geweldig met de blauw witten in de Eerste Klasse. Tot op heden werden er slechts twee punten behaald en wist de ploeg slechts eenmaal in vijf wedstrijden het net te vinden! Dat deze twee punten in de thuiswedstrijden zijn behaald en dat WVF daardoor in thuiswedstrijden nog ongeslagen is geeft hoop voor de twee komende thuiswedstrijden tegen Nunspeet en FC Zutphen. Om niet nu al in de problemen te komen en om aansluiting bij de middenmoot te krijgen is het belangrijk om in beide wedstrijden de winst te pakken.

Zaterdag komt Nunspeet op bezoek. Een fysiek sterke tegenstander die ook dit jaar weer bovenin meedoet en afgelopen zaterdag thuis met 4-2 te sterk was voor onze stadgenoot Berkum. Bovendien hebben zowel trainer Freddy Smit, evenals assistent trainer Roy Dusink een verleden als speler bij Nunspeet en zullen alleen daarom al graag deze wedstrijd in winst willen omzetten. Het zal een zware, maar niet onmogelijke, opgave voor WVF worden om de eerste overwinning van het seizoen te kunnen pakken. Tot nu toe zit het de ploeg ook niet mee. Door de vele blessures moesten er in de afgelopen wedstrijden teveel aanpassingen binnen het team worden gedaan, waardoor WVF wedstrijden kansloos verloor. Voor een ploeg in opbouw is het belangrijk om een aantal wedstrijden in een vaste samenstelling te voetballen om zo als team te kunnen groeien. Helaas is dat WVF nog niet gelukt, hierdoor is de ploeg vooral in aanvallend opzicht niet bij machte om de tegenstander echt pijn te kunnen doen. Het creëert te weinig kansen en het mist op dit moment een echte “killer”. Het is te hopen dat daar zaterdag verandering in komt. Doelpunten blijven nu eenmaal van essentieel belang. Weet je niet te scoren dan kun je ook niet winnen en knaagt dat aan het zelfvertrouwen. Weet je wel te scoren dan maak je dus wel kans op een overwinning en groeit het zelfvertrouwen. En zelfvertrouwen heeft de ploeg uit Westenholte nodig om uit de onderste regionen weg te komen en omhoog te kunnen kijken. In de komende twee thuiswedstrijden kan WVF goede zaken doen. Er zal dan wel gescoord en gewonnen moeten worden.

Het belooft zaterdag een spannende wedstrijd te worden tussen WVF en Nunspeet. De wedstrijd staat onder leiding van dhr. F.E. ter Brake. De aftrap is om 14.30 uur op sportpark de Weide Steen.

 

Back to top button