SportVoetbal

Voetbal |Be Quick speelt gelijk tegen Enter Vooruit

Zwolle – Be Quick heeft gisteren verzuimd om goede zaken te doen. De ploeg kreeg de kansen, maar zag Enter Vooruit in de slotfase langszij komen. En dus werd er gebaald na afloop. In vergelijking met vorige week zijn Frank Oosterhof en Roan Admiraal weer present. Ook Robin Uitslag heeft weer een basisplaats bemachtigd. Dennis Horstman daarentegen is weer een linie naar achteren geschoven.

Be Quick aan de bal, Enter ingegraven op eigen helft. Zo kunnen we de openingsfase van de wedstrijd kenschetsen. “Het eerste gedeelte van de wedstrijd was niet echt goed” zegt trainer Arnie Pot. “Bij balbezit liep het niet lekker en door onzuiverheden komen we in de problemen.” Dat leidt al in de 11e minuut tot een tegendoelpunt. Oudgediende Henri Knol werkt een diepe bal met een volley achter de keeper: 0-1 Een mooi doelpunt maar daar heeft Be Quick verder niets aan. “Op zich kan zo’n doelpunt altijd gebeuren” zegt Pot “Maar daarna voetbal je tegen een muur.” Enter Vooruit, terug te vinden op de laatste plaats in de ranglijst, gaat in ieder geval niet meer uit van het eigen voetballend vermogen.

Toch slaagt Be Quick erin om beter in de wedstrijd te komen. Vooral rond de 20e minuut leidt dat tot een aantal gevaarlijke momenten. Het schot van Onur Tekay mist kracht, maar vooral Bas Buimer die de keeper omspeelt is dicht bij een doelpunt. De bal wordt net voor de lijn door een verdediger weggetrapt. “Gaandeweg ging het steeds beter” zegt Pot. “In eerste instantie misten we de scherpte, maar uiteindelijk levert het toch een goede goal op.” Een diepe bal van Frank Oosterhof wordt opgepikt door Sander Aarten, die legt de bal af op Bas Buimer, die binnentikt: 1-1 (35e minuut).

Enter bijt vlak voor de rust toch nog een keer van zich af. Maar Wibo van Dijk grijpt goed in bij een kans van Kevin Peppels, zoals hij eerder ook al een kans van Frank Smit onschadelijk maakte. Be Quick kan op slag van rust toch nog de tweede maken bij balverlies van Enter, maar Sander Aarten schiet het leder net naast het doel.
Na de rust wordt de wedstrijd opener en dat is duidelijk in het voordeel van het voetballende Be Quick dat steeds meer de bovenliggende partij wordt. Pot: “De tweede helft is prima van onze kant. Het is alleen jammer dat we niet de volle buit binnenhalen.” Sander Aarten en Bas Buimer komen na een goed uur voetballen beide een keer alleen voor de keeper te staan maar scoren niet. Ook een inzet van Dennis Horstman treft geen doel. In de 65e minuut valt de 2-1 dan toch. Het is Roan Admiraal die een vrije trap in de korte hoek binnenschiet. Het is een meer dan verdiende voorsprong en het is aan Be Quick om de punten over de streep te leggen. Be Quick krijgt na het doelpunt nog meer kansen, waarbij vooral de kans van Yordi Veldman in het oog springt.

Het missen van de kansen zal uiteindelijk een zuur vervolg krijgen. Arnie Pot: “We scoren te weinig en door een onachtzaamheid geven we toch nog de overwinning weg. Helaas wordt het verschil alleen in doelpunten uitgedrukt, anders hadden we de wedstrijd altijd gewonnen.” Frank Smit (84e minuut) bezorgt Be Quick een kater. Een schot vanuit het niets vanaf de hoek van het zestienmetergebied doet Be Quick de das om: 2-2. Daarna zal er niets meer veranderen. Dat Dylan Siemerink van Enter nog een rode kaart krijgt, is alleen voor de statistieken. Be Quick heeft Enter Vooruit voor de tweede keer dit seizoen laten ontsnappen. Dat is in ieder geval een spijtige conclusie.
Gezien de overige uitslagen schiet Be Quick weinig op met dit gelijke spel. De ploeg vindt zichzelf terug op plaats elf.

Be Quick zal vrijdagavond tegen Berkum gaan spelen. De wedstrijd bij de buren zal om 20.00 uur beginnen.

Opstelling: Wibo van Dijk, Robbin Uitslag, Dennis Horstman, Floris Blom, Rutger Minkjan, Roan Admiraal, Frank Oosterhof, Yordi Veldman, Sander Aarten, Bas Buimer en Onur Tekay.