SportVoetbalWeer

Vierdaagse weerbericht: Zomers warm op de dag van Groesbeek, kans op buien

Donderdag 18 juli

Dinsdag is de 103e Nijmeegse wandelvierdaagse van start gegaan. De Vierdaagsefeesten in de Nijmeegse binnenstad zijn al een aantal dagen bezig. Ook veel Zwollenaren zijn de komende dagen in Nijmegen te vinden. Hoe is het weer voor de wandelaars en feestgangers?

Nijmegen / Zwolle – Donderdag is de eerste dag dat het op een groot deel van het parcours zomers warm kan worden volgens weerman Wilfred Janssen van Weerplaza. De vroegste starters verlaten Nijmegen bij temperaturen rond de dertien graden, de late binnenkomers hebben temperaturen rond de 25 graden. In de bebouwde kom kan het zomaar 27 graden worden, op een windluwe plek én in de zon misschien nog wel wat warmer. Veel wind is er namelijk niet, zwak tot matig uit het zuidwesten tot zuiden, later matig uit het westen.

In de loop van de dag neemt van het westen uit de bewolking steeds verder toe. In de middag kunnen er ook enkele buien tot ontwikkeling komen, daarbij is ook een kans op een klap onweer. Bij die buien kan het dus ook even stevig regenen, niet ideaal voor de wandelaars op traditioneel de zwaarste dag van de week.

Bron
Weerplaza

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button