Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

(Video) Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Groningen

Zaterdag speelt PEC Zwolle in de 21 e speelronde van dit eredivisieseizoen tegen FC Groningen. De wedstrijd begint om 19.45 uur en vindt plaats in het IJsseldelta stadion. Beide elftallen staan dichtbij elkaar in de competitie. Zo bezetten de Zwollenaren op dit moment de achtste plaats met 29 punten en staat de selectie uit Groningen twee posities lager met 28 punten.

Vorm

Voor PEC Zwolle betekent het treffen met FC Groningen de derde competitiewedstrijd binnen zeven dagen. Waar het elftal van trainer/coach Ron Jans zondag nipt verloor van FC Utrecht (1-0), door een laat doelpunt van invaller Ruud Boymans, speelde het woensdagavond met 1-1 gelijk tegen Vitesse. De Blauwvingers kwamen in de tweede helft op achterstand door een eigen doelpunt van Bram van Polen, enkele minuten later bracht collega-verdediger Dirk Marcellis de stand alweer op gelijke hoogte. FC Groningen wist de afgelopen twee duels ook niet te winnen. Zo eindigde de wedstrijd tegen N.E.C. in een bloedeloos gelijkspel en kwam de Trots van het Noorden tegen Willem II in Tilburg niet verder dan 1-1.

Vorige ontmoetingen

Van de laatste vijf ontmoetingen tussen beide elftallen ging de winst drie keer naar FC Groningen en twee maal naar de Zwollenaren. Zo won het elftal van trainer/coach Erwin van de Looi eerder dit jaar met 2-0 van PEC Zwolle in het Euroborg stadion. Namens FC Groningen scoorde Michael de Leeuw en Lorenzo Burnet in deze wedstrijd de doelpunten. De uitslagen van de laatste vijf duels vind je hier:

04-04-14: PEC Zwolle – FC Groningen 0-1 (Eredivisie)
08-11-14: PEC Zwolle – FC Groningen 2-0 (Eredivisie)
03-05-15: PEC Zwolle – FC Groningen 0-2 (KNVB Beker)
10-05-15: FC Groningen – PEC Zwolle 0-1 (Eredivisie)
31-10-15: FC Groningen – PEC Zwolle 2-0 (Eredivisie)

Oude bekenden

Bij het elftal uit Groningen zien we enkele voetballers terug met een verleden bij de Zwollenaren. Zo speelden Jesper Drost en Etiënne Reijnen gedurende hun carrière meerdere seizoenen voor FC/PEC Zwolle en was Dino Islamovic in het verleden bij de Blauwvingers op proef. Omgekeerd zien we dat Stef Nijland zijn betaald voetbalcarrière bij de noorderlingen begon. Ook trainer/coach Jans stond in het verleden meerdere jaren bij FC Groningen voor de groep.

De wedstrijd staat aanstaande zaterdag onder leiding van arbiter Higler. Hij wordt geassisteerd door dhr. Bexkens, d.hr. Sanders en dhr. Oostrom. De publieke tribunes zijn reeds uitverkocht.

Bron: PEC Zwolle, PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button