Nieuws uit Zwolle

Veiliger fietsoversteken op hoek Belvédèrelaan-Duiker

Zwolle – Op maandag 19 juni start de gemeente Zwolle met de werkzaamheden aan de kruising Belvédèrelaan-Duiker. Met een aantal aanpassingen wil de gemeente op deze locatie de fietsoversteken veiliger maken. Dat geldt ook voor de verkeerssituatie voor parkeerders bij het winkelcentrum op de Frankhuizerallee. Beide aanpassingen duren tot begin september en hebben gevolgen voor het verkeer. De verkeerssituatie wordt daarmee overzichtelijker en eenduidiger.

Werkzaamheden

De entree van het parkeerterrein bij de aansluiting Belvédèrelaan-Duiker krijgt een groene invulling. Daarnaast wordt de verkeerscirculatie voor de parkerende bezoekers eenduidiger en overzichtelijker, en wordt de ruimtelijke kwaliteit van de plek verbeterd.

Overlast

De gemeente Zwolle streeft er naar de overlast van de werkzaamheden zo klein mogelijk te houden. De tijdelijke omleidingsroute wordt ter plaatste met borden aangegeven.Gedurende de werkzaamheden blijft het winkelcentrum Stadshagen voor al het verkeer zoveel mogelijk bereikbaar, met uitzondering van week 29 en 34 ’s avonds en ’s nachts. Dan is er geen doorgaand verkeer mogelijk van en naar het winkelcentrum.

Financiering

Naast gemeentelijke financiering worden de aanpassingen mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Overijssel.

Meer informatie

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de gemeente Zwolle op telefoonnummer 14038. Meer informatie over infrastructurele projecten in Stadshagen is te vinden op www.zwolle.nl/stadshageninfra.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button