112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Twee rijstroken dicht op A28 Zwolle Centrum; voegovergangen laten los

Zwolle – Op de A28 ter hoogte van de afrit Zwolle Centrum is één rijstrook afgesloten in verband met een spoedreparatie. Op het wegdek, dat dit weekend opnieuw werd geasfalteerd, zijn de voegovergangen in het wegdek weer losgelaten.

Dit weekend zijn er werkzaamheden geweest op de hoofdrijbaan in de richting Amersfoort. “Bij de Zwartewaterbrug is onder andere asfalt vernieuwd”, zo meldt woordvoerder Jenneke Blok van Rijkswaterstaat. “Na het vernieuwen van het asfalt zijn er tijdelijke voegovergangen aangebracht. Deze voegovergangen bleken niet goed te hechten. Hierdoor zijn ze losgelaten.  We hebben direct een aannemer ingeschakeld om de tijdelijke voegovergangen te repareren, dit zijn we nu aan het doen.”

De spoedreparatie zorgt voor extra verkeershinder, want er moeten rijstroken worden afgesloten. Het eerste deel van de dag is alleen de linker rijstrook beschikbaar inclusief de in- en uitvoegstrook. Het tweede deel van de dag wordt de andere kant aangepakt en is alleen de meest rechtse rijstrook, de uitvoegstrook, beschikbaar.

Hoewel er één rijstrook beschikbaar blijft zijn er ook omleidingsroutes ingesteld. Deze worden aangegeven met borden langs de weg.

“Het verkeer moet in ieder geval tot ongeveer 16.00 uur rekening houden met vertraging”, aldus Blok van Rijkswaterstaat.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button