Nieuws uit ZwolleOpenbaar vervoerVoorpagina

Intercity Enschede rijdt eindelijk Station Zwolle binnen

Zwolle –  Maandagmorgen was het zover. De eerste Intercity vanuit Enschede kwam aan op het nieuwe perron in Zwolle.  Dankzij deze nieuwe verbinding is de reistijd tussen Zwolle en Enschede v.v. met 14 minuten verkort en bedraagt die nog maar 48 minuten. De eerste Intercity’s uit Enschede kwamen zonder vertraging van betekenis aan in Zwolle.

Foto: ©Peter Denekamp

Dankzij nieuwe verbinding duurt de reis van Zwolle- Enschede nog maar 48 minuten. De eerste treinen die vanuit Zwolle vertrokken kwamen binnen de gestelde tijd binnen.

Nieuw perron en stroomvoorziening

De afgelopen maanden is er door ProRail gewerkt aan het spoor om de intercity die al reed tussen Enschede en Raalte door te trekken tot aan Zwolle. Hiervoor is op station Zwolle een extra perron aangelegd. Ook is de stroomvoorziening aangepast bij Raalte. Toen bleek dat er treinen gingen rijden die meer stroom vragen dan oorspronkelijk was voorzien, heeft ProRail met een tijdelijke maatregel de stroomvoorziening nog aangepast en versterkt. Dit is de afgelopen weken uitgebreid getest door Keolis die op het traject uitgebreid heeft proefgereden. Om de stroomvoorziening definitief aan te passen, laat ProRail volgend jaar een nieuw onderstation bouwen in Raalte.

Foto: ©Peter Denekamp

 

Weekdagen

De nieuwe Intercity rijdt van maandag tot en met vrijdag één maal per uur van Zwolle naar Enschede of andersom. De trein stopt onderweg ook in Raalte, Nijverdal, Almelo en Hengelo. Ook de Sprinter blijft rijden op het traject.

Gerelateerde artikelen

Back to top button