JongerenKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Tussenevaluatie jongerenparticipatie met Blauwhaus

Zwolle – In de afgelopen jaren is, mede door de coronacrisis, aan het licht gekomen dat Zwolle een aantal zaken miste wat betreft het bereiken van jongeren. Hierbij is besloten tot het vormgeven aan jongerenparticipatie door middel van de ontwikkeling van een Zwols jongerenplatform. In een tussenevaluatie kijkt de gemeente terug op het eerste jaar, waarin het jongerenplatform is ontwikkeld en gelanceerd. Het blijkt uit een nota die wethouder Michiel van Willigen stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

In het afgelopen jaar is er gewerkt aan de voorgaand genoemde ambitie om jongerenparticipatie te versterken. Vanaf mei 2022 is een coördinator aangesteld vanuit Travers Welzijn om vorm te geven aan jongerenparticipatie door samen met jongeren het jongerenplatform op te zetten. In december 2022 is het jongerenplatform live gegaan, onder de naam Blauwhaus. Het jongerenplatform kent een vijftal doelstellingen.

Dat zijn dat jongeren in Zwolle beter worden bereikt en meer invloed krijgen op hun omgeving; vervolgens dat jongeren (samen met anderen) initiatieven kunnen ontwikkelen; dat samenwerking tussen jongerenorganisaties zelf en andere organisaties die met jongeren werken wordt versterkt; en  dat informatie centraal beschikbaar is en jongeren weten waar ze met (hulp-)vragen terechtkunnen; ten slotte dat er een centraal overzicht is van activiteiten voor jongeren.

Meer informatie
Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button