112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Brandweer IJsselland heeft gisteren ‘knetterhard’ gewerkt; 262 meldingen

Zwolle – De storm Poly heeft gisteren veel schade veroorzaakt in de regio IJsselland. De brandweer kreeg ruim 262 meldingen binnen, waarvan 95 uit Zwolle. De meeste meldingen gingen over loshangende of omgevallen bomen en takken die de wegen, fietspaden en voetpaden blokkeerden.

De brandweer heeft samen met andere hulpdiensten hard gewerkt om de situatie veilig te maken. “Je werkt samen met alle hulpdiensten. Schade is altijd triest, maar de samenwerking is mooi om te doen. Dan is het wel mooi werken”, zegt Jan Wittenberg, woordvoerder van de brandweer IJsselland. “De jongens hebben gisteren dan ook knetterhard gewerkt”, aldus Wittenberg over alle drukte.

Lübeckplein

Een bijzondere melding was op het Lübeckplein, waar een stuk van het dak en isolatie los was gekomen. De brandweer heeft het gebied afgezet en het gevaar weggenomen. “Achteraf viel het mee. We zijn daar zo’n drie kwartier bezig geweest. Later hebben we het overgedragen aan ProRail, de eigenaar van het pand”, aldus Wittenberg.

Video stormschade Zwolle
Brandweer IJsselland zet een deel van het Lübeckplein af vanwege loszittend stukje dak door storm Poly – Foto © RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button