KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

TONK: nieuwe regeling voor huishoudens in financiële nood

Zwolle – Voor mensen met een terugval in hun inkomen, die noodzakelijke kosten zoals woonlasten moeilijk kunnen betalen, komt er een nieuwe overheidsregeling. Het gaat om de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten, oftewel TONK. De regeling wordt uitgevoerd door de gemeente.

Met deze regeling  worden huishoudens geholpen bij het betalen van onvermijdelijke en noodzakelijke kosten. Het gaat om kosten die deze mensen niet meer kunnen betalen door terugval in hun inkomen door de coronamaatregelen. Dat geldt bijvoorbeeld voor werknemers die hun baan verliezen en geen recht hebben op een uitkering, maar ook voor zelfstandigen die vanwege de coronamaatregelen hun opdrachten zien verdwijnen.

Men kan de TONK waarschijnlijk vanaf 1 maart 2021 aanvragen. De regeling gaat met terugwerkende kracht gelden van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021  en is een tijdelijke aanvulling op de bestaande Bijzondere bijstand.

Wie ervoor in aanmerking komen, wat de randvoorwaarden en regels zijn en hoe men de regeling kan aanvragen is op dit moment nog niet bekend. Dit wordt nog verder uitgewerkt door de Rijksoverheid.

Zodra de gemeente meer over deze nieuwe regeling weet, geven ze er meer informatie over. Houd daarom regelmatig de website van de gemeente in de gaten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button