Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpaginaZorg & Welzijn

Lockdown – Open Up voor jongeren

Zwolle – Voor de jongeren is er eindelijk wat positief nieuws! De gemeente Zwolle geeft gehoor aan de oproep van scholen, hulpverleners, ouders en jongeren om iets te doen aan de negatieve gevolgen van Corona. In samenwerking met THINK op school introduceert de gemeente ‘Lockdown – Open Up’.

Lockdown Open Up is een programma voor en door jongeren op het voortgezet onderwijs dat hen, maar óók ouders, helpt of ondersteunt bij de gevolgen van de coronacrisis. Dit begint met een toffe, humoristische Open Up Show, waar ze samen met leuke gasten en interessante experts in gesprek gaan. En waar ze de stem van de jongeren horen. Wat speelt er in hun leven? Wat kan men met elkaar doen?

Open up show

Ze starten dus met een op maat gemaakte interactieve live TV-show voor leerlingen. Dit is dé aftrap van Open Up en het gesprek wat er daarna kan ontstaan, waarin deelnemers op basis van de behoeftes van de leerlingen kijken naar wat er meer nodig is.

Actieve 60 minuten durende live TV-show.

Leuke, snelle en soms absurdistische interactieve quizjes. Er wordt geschakeld tussen de host, gasten, chat-vragen, wetenswaardigheden, whatsapp-gesprekken en experts. Op een boeiende en inspirerende manier daagt men de deelnemers aan de show uit zelf de regie te nemen.

Naar elkaar omzien en waar mogelijk elkaar helpen, dat is het doel. Er zijn tips en suggesties om te dealen met de huidige situatie. Schrijf in op https://www.lockdownopenup.nl.

Open up ondersteuning

Het ondersteuningsteam staat klaar. Samen met deze teams op school houden ze bijvoorbeeld groepstrainingen voor jongeren zoals ‘Grip op je Dip’, een training emotie-regulatie of ze bedenken samen met de jongeren andere passende activiteiten.

Impluz en de jeugd- en gezinswerker van het ondersteuningsteam voeren de trainingen uit. Zo maken ze het mogelijk om jongeren die meer nodig hebben snel op school te kunnen helpen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button