112 nieuwsCoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stroomstoring in de IJsselhallen: vaccins behouden, vaccineren met kleine vertraging gestart

Zwolle – Rond 05.30 uur vanmorgen 10 mei was er een stroomstoring in een deel van Zwolle, waardoor ook de IJsselhallen werden getroffen. Door noodvoorzieningen te treffen, zijn alle vaccins behouden gebleven. Met een lichte vertraging is vanochtend gestart met vaccineren en testen.

Na de stroomuitval is in korte tijd een noodstroomvoorziening ingeschakeld. De stroom naar de koelkasten is daardoor kort uitgevallen. De vaccins zijn daardoor niet aangetast. Voor de zekerheid is dit nog beoordeeld door zowel het RIVM als een apotheker.

Aggregaten

Vanochtend vroeg heeft GGD IJsselland ook onmiddellijk maatregelen getroffen om toch te kunnen starten met vaccineren voor het geval de stroomstoring vandaag langer zou duren. Zo zijn met spoed twee enorme aggregaten aangevraagd. Een daarvan stond klaar om uitgeladen te worden en een ander was onderweg, toen de stroomstoring voorbij bleek te zijn. De brandweer heeft GGD IJsselland geholpen bij het treffen van de noodvoorzieningen.

Achterstand inhalen

Het vaccineren startte vanochtend een half uur later door de stroomstoring. De mensen zijn opgevangen door medewerkers van GGD IJsselland. Gedurende de dag wordt de lichte achterstand in het vaccineren ingehaald.

Gerelateerde artikelen

Back to top button