Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpaginaZorg & Welzijn

Spoeddebat gemeenteraad op maandag 5 september 2022

Zwolle – Maandag 5 september vindt er een extra raadsvergadering plaats voor het houden van een spoeddebat. Het debat zal gaan over de communicatie en locatiekeuze voor de crisisnoodopvang van vluchtelingen in de Prinses Margriethaven.  

Het verzoek tot het houden van een spoeddebat tijdens een extra raadsvergadering is ingediend door de fracties van Swollwacht en VVD. Als het verzoek op 5 september door de raad wordt ingewilligd, dan wordt het spoeddebat diezelfde avond gehouden. De debatvraag die centraal zal staan is door de aanvragende partijen als volgt gesteld: “Wat is de mening van de gemeenteraad over de wijze van communiceren over de komst en locatiekeuze van een opvangschip in de Prinses Margriethaven in Holtenbroek, en hoe dient de communicatie in het vervolg over vergelijkbare trajecten eruit te zien?”.  

Het voor maandag 5 september ingeplande debat over de actualisatie van de Referendumverordening en het rondetafelgesprek over de prijsverdeling van het woningbouwprogramma Zwolle worden verplaatst naar een nader te bepalen datum.

Invloed uitoefenen

De uitgebreide agenda en vergaderstukken voor het spoeddebat op maandag 5 september zijn te bekijken op www.zwolle.nl/gemeenteraad.

Aanmelden voor het inspreken kan tot maandag 5 september 10.00 uur via raadsgriffie@zwolle.nl. Inbreng per e-mail over deze onderwerpen moet ook voor dit tijdstip binnen zijn. Iedereen is van harte welkom om de vergadering bij te wonen in de Raadzaal. De vergadering digitaal meekijken is ook mogelijk via de livestream op www.zwolle.nl/gemeenteraad

Gerelateerde artikelen

Back to top button