EconomieVoorpaginaZorg & Welzijn

Proef anoniem solliciteren bij gemeente Zwolle verlengd tot 31 maart

Zwolle – De proef ‘anoniem solliciteren’ binnen de gemeente Zwolle is verlengd tot 31 maart. Sinds augustus van afgelopen jaar loopt er een pilot met anoniem solliciteren. De proef zou tot eind vorig jaar lopen. Maar omdat er te weinig vacatures waren kon er geen goed beeld worden gevormd over de effectiviteit van dit anonieme solliciteren. Daarom wordt de proef met 3 maanden verlengd.

De gemeente Zwolle is, op verzoek van ondermeer de PvdA en gemeenteraad, eind augustus 2016, gestart met een proef met anoniem solliciteren. De proef moet uitwijzen welke effecten anoniem solliciteren heeft op de arbeidsmarktdiscriminatie. ‘Zorgt het ervoor dat iedereen tijdens de (brieven) selectie gelijke kansen heeft en dat onbewuste uitsluiting wordt voorkomen?’

Van arbeidsmarktdiscriminatie is sprake wanneer leeftijd, geslacht of etnische achtergrond een negatieve invloed hebben op de kans of je wel of niet voor een sollicitatiegsprek wordt uitgenodigd.

Of het anonieme solliciteren na 31 maart een definitieve vorm krijgt moet zich uitwijzen. Wethouder Jan Brink gaf in de gemeenteraad maandagavond aan dat de gemeente zeer zorgvuldig met de proef omgaat. Ondanks dat het college iets anders voor ogen had om arbeidsdiscriminatie op te lossen.

“Die zorgvuldigheid laat zich zien aan de voorkant, via de website waarop anoniem gesolliciteerd wordt. Maar ook aan de achterkant zijn de procedures en allerlei formulieren aangepast.”, zo licht Brink toe.

Te weinig vacatures om effect te meten

“We hebben, door een krimpende organisatie, echter te weinig vacatures gehad om daar echt lessen uit te trekken. Daarom verlengen we tot 31 maart.”  aldus de wethouder die Bedrijfsvoering in de portefeuille heeft. De resultaten uit de proef worden meegenomen naar het managementteam en ook de raad wordt erover geinformeerd. Het uiteindelijke besluit ligt echter niet bij de raad, zo weet Brink te melden omdat het een organisatie aangelegenheid is.

Info anoniem solliciteren gemeente Zwolle

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button