KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Driezorg en Zonnehuisgroep gaan verder als ‘Vereen’

Zwolle – De Zwolse woonzorg-organisaties Driezorg en Zonehuuisgroep IJssel-Vecht hebben een nieuwe naam. Vanaf vandaag gaan ze samen verder als ‘Vereen’. De onthulling van de nieuwe naam en het logo vond dinsdagmiddag plaats.

Met de nieuwe naam willen de beide woonzorg-organisaties zich zichtbaar verenigen. ‘Met als doel om van regio Zwolle dé regio te maken om goed oud te worden op eigen wijze. Dit doen we met de samenleving. Met ouderen. Hun naasten. Hun vrienden en buren. We zetten samen een stap naar voren.’, zo laten de partijen weten.

Fusie in 2023

Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht zijn op 1 januari 2023 gefuseerd maar werkten nog wel ieder onder hun eigen naam. Daar komt nu dus verandering in. De fusie is destijds aangegaan vanuit het toekomstperspectief dat je samen sterker en beter voorbereid bent op de enorme opgave in de ouderenzorg. Voor de lange termijn is toen de ambitie uitgesproken om van de regio Zwolle dé plek te maken om echt oud te worden. ‘Om dat waar te maken, is kracht, snelheid en samenwerking in de regio nodig.’, stelde men destijds. De nieuwe naam geeft een gezicht aan deze opgave.

15 woonzorglocaties

De nieuwe organisatie heeft 13 woonzorglocaties in Zwolle, één in Hattem, en één in Ommen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button