Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieProvinciale Staten 2019Voorpagina

Premier Rutte op bezoek in regenachtig Zwolle

Zwolle – Zondagmiddag bezocht Mark Rutte Zwolle. De premier ging in gesprek met bezoekers van de Zwolse binnenstad.  Rutte liep vanaf het Rodetorenplein via de Grote Markt naar de Nieuwe Markt. Bezoekers van de stad konden met hem in gesprek gaan. Ook de Overijsselse lijsttrekker van de Provinciale Staten Monique van Haaf en de Zwolse kandidaat Regien Courtz waren aanwezig.

tekst gaat verder onder de foto’s

Video stills © RTV Focus Zwolle

Speciaal onderdeel van het bezoek was het bezoek aan Brasserie Jansen op de Nieuwe Markt. “Andrea de Lange, eigenaresse van de brasserie, heeft in zeven jaar tijd haar zaak opgebouwd tot een onmisbaar gezicht in de Zwolse binnenstad,” zegt Monique van Haaf. ” Om haar te bedanken voor haar harde werk reikte Rutte har zoon  een vaasje uit. Andrea de Lange zelf kon niet aanwezig zijn in verband met ziekte. Het uitgereikte vaasje staat symbool voor Nederland en wordt door 17 miljoen gewone en bijzondere Nederlanders vastgehouden.” Ook Karima, verkoopmedewerker bij boekiek Kootuur krijgt een vaasje van Mark Rutte overhandigd.

Van Haaf: “We kennen ze allemaal in onze omgeving, de echte doeners. Iemand die het druk heeft, maar altijd oog heeft voor een ander. Die altijd de mouwen opstroopt en het gewoon doet. Zij maken hun buurt, hun provincie en daarmee ons hele land fijner om in te wonen. We zijn blij dat Mark naar Zwolle gekomen is om haar in het zonnetje te zetten en om in gesprek te gaan met onze inwoners.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button