Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Belangrijk punt voor PEC Zwolle tegen AZ

Zwolle – PEC Zwolle heeft in de strijd om weg te komen van de onderste plaatsen een belangrijk punt gepakt. Net als in Alkmaar, waar het competitietreffen in 2-2 eindigde, stond er na negentig minuten een gelijke stand op het scorebord. Waar PEC Zwolle voor rust de beste kansen kreeg om te scoren, waren de bezoekers uit Alkmaar na rust de betere partij. Gescoord werd er echter niet: 0-0.

PEC Zwolle begon zonder de zieke aanvoerder Bram van Polen, maar met onder meer Gustavo Hamer en Stanley Elbers in de basis. Zwolle begon fel en agressief en dat leidde al snel tot een aantal prima mogelijkheden. Mike van Duinen was na een klein kwartier dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal werd gepareerd door AZ-doelman Marco Bizot. De goalie moest ook handelend optreden op schoten van Younes Namli en Kenneth Paal. AZ was alleen vlak voor rust echt gevaarlijk via Thomas Ouwejan. De linksback stoomde mee op en dwong Mickey van der Hart tot een redding. Vlak daarvoor verzuimden de Alkmaarders eveneens tot scoren te komen, door een vrije trap tot tweemaal toe in de muur te schieten. PEC Zwolle stapte na een helft voetballen met een goed gevoel richting kleedkamer, ondanks dat de kansen nog geen treffer hadden opgeleverd.

Na rust werden de bezoekers uit Alkmaar sterker, al was de eerste kans nog voor Zwollenaar Stanley Elbers. Het tweede bedrijf leverde Van der Hart meer werk op, maar hij stond zijn mannetje op inzetten van Mats Seuntjens en Oussama Idrissi. Laatstgenoemde leek de bal richting bovenhoek te krullen, maar met de vingers bracht de sluitpost redding. De grootste kans was voor Calvin Stengs in de 67e minuut. De rechtsbuiten snelde door de Zwolse defensie heen en leek de 0-1 te maken. Van der Hart voorkwam dit door goed zijn doel te verkleinen, waardoor Stengs op de Zwolse doelman schoot. Zo’n tien minuten voor tijd leek AZ via Guus Til alsnog te scoren, maar zijn inzet werd wederom knap gekeerd door Van der Hart.

Komende week speelt PEC Zwolle twee uitwedstrijden. Op woensdag in Amsterdam bij Ajax, zondag wacht in Rotterdam Excelsior.

PEC Zwolle – AZ 0-0.
Toeschouwers: 13.954
Scheidsrechter: Makkelie
Gele kaarten:
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lachman, Lam, Paal, Hamer, Clement, Namli, Elbers (67. Van Crooij), Thy (73. Flemming), Van Duinen (87. Leemans)
AZ: Bizot, Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan, Midtsjo, Maher, Til, Stengs, Seuntjens en Idrissi.
Man of the Match: Mickey van der Hart