Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVerkeerVoorpagina

Praktisch verkeersexamen gestart voor leerlingen groep 7 en 8 Zwolse basisscholen

Zwolle – Leerlingen van groep 7 en 8 van Zwolse basisscholen maken zich weer klaar voor het praktisch verkeersexamen. De eerste examens zijn donderdagochtend 18 juni gestart in Stadshagen. Op vrijdag 19 juni volgt Zwolle-Noord en de week erna is het examen op maandag 22 juni in Zwolle-Zuid. Wethouder William Dogger van verkeer hielp de kinderen op 18 juni in Stadshagen op weg.

Tijdens het examen wordt getoetst of de kinderen de theorie die zij tijdens de verkeerslessen op school hebben geleerd ook in de praktijk kunnen brengen. De kinderen leggen hiervoor op de fiets individueel een route af.

Verkeerseducatie

“Kinderen zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Daarom vinden wij het belangrijk dat zij van jongs af aan leren hoe ze zich veilig in het verkeer kunnen gedragen”, legt wethouder Dogger uit. “Kinderen leren van de ouders hoe ze aan het verkeer moeten deelnemen, maar ze leren het ook op scholen tijdens de verkeerslessen. Deze lessen zijn heel waardevol. Veilig deelnemen aan het verkeer leer je door te doen en te ervaren”. De kennis en inzichten die de kinderen hebben opgedaan worden getoetst tijdens het praktisch verkeersexamen.

Partners

Het praktisch verkeersexamen is voorafgegaan door een landelijk theoretisch examen dat op 16 juni op alle Zwolse scholen wordt afgenomen. Het examen wordt georganiseerd en uitgevoerd door Tref-ik verkeersadvies in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland afdeling Zwolle. Ook ROVA verleent medewerking en biedt ondersteuning. Het examen is mede mogelijk dankzij een financiële bijdrage van provincie Overijssel en gemeente Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button