Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Let op! Niet zwemmen in Zwolse grachten in verband met overgestort afvalwater

Zwolle – De riolering in Zwolle kan de extreme neerslag van gisteravond en vannacht niet verwerken. Het afvalwater uit de riolering – gemengd met regenwater- stort dan tijdelijk over in de stadsgracht en een aantal vijvers in de stad. In dit afvalwater kunnen sporen zitten van bacteriën en ziektekiemen. Daarom zijn de fonteinen in de stadsgracht, in Holtenbroek en Dieze-Oost en de watertrap op het Rodetorenplein tot en met zondag 21 juni uitgezet. De gemeente Zwolle roept ook bewoners en bezoekers op om alleen in de aangewezen zwemplassen te zwemmen.

Zwolle heeft drie zwemplassen waar Zwollenaren en bezoekers kunnen zwemmen. Dit zijn de Wijthmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas. De Wijthmenerplas ligt aan de doorgaande weg Zwolle-Raalte. De Agnietenplas ligt aan de Haersterveerweg in Zwolle. De Milligerplas grenst aan de buurt Milligen in de Zwolse wijk Stadshagen. Buiten de aangewezen zwemplassen is zwemmen op eigen risico. Op www.zwemwater.nl staat actuele informatie over de zwemkwaliteit van de plassen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button