112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Politie pakt 2 mannen met openstaande celstraffen op in Zwolle

Zwolle – De politie heeft zaterdag twee mannen aangehouden in Zwolle die nog een gevangenisstraf moesten ondergaan. Eén van hen kreeg ook nog een bekeuring voor het opgeven van een valse naam.

Zaterdagmorgen rond kwart over negen controleerden agenten een 34-jarige bestuurder van een auto. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats, stond in de politiesystemen gesignaleerd. Het Openbaar Ministerie verzocht om zijn aanhouding in verband met mogelijk betrokkenheid bij heling. Bovendien moest hij nog een gevangenisstraf van 60 dagen uitzitten. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Valse naam

Om vijf uur ’s middags werd een bestuurder gecontroleerd die geen geldig rijbewijs of anders geldig identiteitsbewijs kon tonen. Hij gaf wel een naam op maar deze kwam de computersystemen van de politie niet voor.

De agenten kregen het vermoeden dat zijn naam niet klopte. Om de identiteit vast te stellen is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aan de hand van zijn vingerafdrukken bleek dat het een 27-jarige man uit Amsterdam betrof. Het werd toen ook duidelijk waarom de man een valse naam op gaf. Hij moest nog een gevangenisstraf van 62 dagen uitzitten voor een eerdere veroordeling.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button