LifestyleNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Indoor skaters kunnen nu officieel terecht bij Indoor Skatepark Zwolle

Binnen skaten tijdens de regen

Zwolle – Het Indoor Skatepark Zwolle is officieel geopend op bedrijventerrein de Vrolijkheid. Met het wegtrekken van een doek werd het naambord van de skate locatie onthuld. Wethouder René de Heer van sport mocht de honneurs waarnemen.

Foto’s © Peter Denekamp – skatebaan

Droog skaten

In 2015 is met drie vrijwilligers stichting Indoor Skatepark Zwolle opgericht met als belangrijkste doel ‘skaten’ (skateboarden, bmx ‘en, inline skaten en steppen) voor de jeugd in de periode oktober tot en met april mogelijk te maken. In deze maanden is het skatepark in het Park de Wezenlanden een groot gedeelte van de tijd niet bruikbaar door de korte dagperiode en doordat het park lang nat blijft door regen en / of dauw. In combinatie met lage temperaturen zorgt dit ervoor dat het park overdag niet meer opdroogt en onbruikbaar is.

Nog niet af

“Helaas is het nog niet af, we zijn al heel ver en we hebben met zijn allen hard gewerkt maar het geld is op.” Mark Maljers, één van de initiatiefnemers van het Skatepark, legt uit waarom er nog houten planken achter de baan staan. ” We gaan het wel afmaken, maar dan moeten we eerst nog wat meer geld hebben.”

Inmiddels is een nieuwe crowdfundingactie gestart voor donaties: “We willen vanuit onze stichting in de toekomst meer zijn dan alleen een stichting die de mogelijkheid biedt om een sport of hobby uit te oefenen. We willen ons inzetten voor de Zwolse jeugd. Dit door nieuwe activiteiten te organiseren die de jeugd met elkaar verbindt en de mogelijkheid biedt zich op sportief en actief gebied breder te oriënteren en te ontwikkelen.”

De organisatie denkt aan een festival met demonstraties en clinics op het gebied van skateboarden, bmx’en en longboarden maar ook de de organisatie van kampen om te golfsurfen in de zomer en te skiën of snowboarden in de winter.

Het grootste deel van de skatebaan is inmiddels klaar, dus mensen die willen rolschaatsen, skaten of bmx’en kunnen terecht bij het skatepark dat is gevestigd is aan de Ossenkamp op bedrijventerrein de Vrolijkheid.

De Indoor Skatebaan Zwolle is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Zwolle, Rabobank IJsseldelta, Provincie Overijssel, Hulst Flier Installateurs en Stichting Weeshuisfonds.

Foto’s © Peter Denekamp – skatebaan

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button