HandbalNieuws uit ZwolleSport

Handbalmannen Travelbags/HV Zwolle onderuit tegen Quintus

Zwolle – Zondag stond de wedstrijd tegen Quintus op het programma. Thuis, in eigen huis, om 14:00 uur. De vorige keer werd er uit verloren met 29-15. Na de nederlaag van vorige week tegen Cabezota, waren de Zwollenaren gedreven om de 2 punten thuis te houden.

Terwijl het meeste publiek helaas na de wedstrijd van de dames de zaal verlaten hadden, bleven de trouwe supporters over om de heren aan te moedigen. Naast het publiek was er dit keer ook weer een pupil van de week om ons aan te moedigen. Eva was vandaag de gelukkige en mocht dan ook het eerste doelpunt voor Zwolle maken. Na dit doelpunt klonk om 14:00 uur het startsignaal van de wedstrijd.

De eerste 5 minuten begon Zwolle met een sterke verdediging en goed lopende aanvallen. Waar hier en daar een afstandsschot van Zwolle werd gemist, wist Quintus het net ook niet te raken door de goede verdediging. De stand liep aan het begin gelijk op tot 4-5. Vanaf dit moment wist Quintus door mooie systemen de verdediging van Zwolle te passeren. Zo werd Zwolle regelmatig het bos in gestuurd en kon Quintus uitlopen tot 4-9. Op deze acties van Quintus had Zwolle dan ook helaas geen reactie en wist het de rest van de eerste helft geen punten meer te pakken. Bij een stand van 4-12 zakte de moed in de schoenen van Zwolle. Gelukkig wist Eva, de pupil van de week, ons te vertellen waar het uiteindelijk om draait: “het gaat erom, dat je het leuk hebt”. Jammer genoeg hielp dit het team niet en gingen ze de rust in met 4-16. Dat Zwolle eigen spel moest spelen en de ballen in het doel gegooid moesten worden, werd extra benadrukt tijdens de rust. Er moest meer druk komen en er moesten meer systemen gelopen worden.

De woorden van coach Peter Born hadden de heren goed in de oren geknoopt en dat werd duidelijk in de eerste 5 minuten van de tweede helft. Net als in de eerste helft wist Zwolle zich goed te houden en konden zelf een aantal doelpunten meepakken. Zo wisten opbouwers Rik Talens en cirkelspeler Hans Kan het net te raken. Zwolle kon welgeteld 2 doelpunten scoren, voordat Quintus kon reageren. Helaas voor de Zwolse heren deden ze dat heel netjes en in plaats van dat Zwolle weer in kon lopen, wist Quintus tot 3 keer toe achter elkaar te scoren, zonder reactie van Zwolle.

Vervolgens kon Quintus door onnodige overtredingen van Zwolle nog verder uitlopen en benutten ze de penalty’s goed. Zwolle wist hier en daar nog een doelpunt mee te pakken, maar meer zat er niet in. De eindstand werd dan ook 13-30.

Kortom, de tegenstander was te sterk voor Zwolle en zij wisten hier geen antwoord op te geven. De wedstrijd weer snel vergeten en voorbereiden op de wedstrijd tegen Heeten aankomende zaterdag is dan ook de beste zet. Daar zal om 19:00 uur het fluitsignaal te horen zijn, we hopen u dan weer te zien!