BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Plannen voor 4e woontoren met 110 studentenwoningen aan Talentplein

Zwolle – Vastgoedontwikkelaar DLH wil aan de Burgemeester Roelenweg in Zwolle een nieuwe woontoren bouwen. Het gaat om een studentenflat met 110 appartementen en een ondergrondse parkeervoorziening. Het complex moet aan het Talentplein komen waar inmiddels drie andere woontorens voor studenten zijn gerealiseerd. Voordat kan worden gestart met de bouw van de vierde toren moet het bestemmingsplan worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

433 woningen voor studenten

Met de vierde woontoren komt het aantal studentenwoningen op het Talentplein op 433 stuks.  Daarnaast is zo’n 1.800 m2 binnen de woontorens ingericht als opvang en huisvesting van dak- en thuislozen en verslaafden.

Het Talentplein project is destijds opgedeeld in twee fasen. Nu alle drie de torens verhuurd zijn en ontwikkelaar DLH en verhuurder deltaWonen weer ruimte in de markt zien, kan ook de vierde toren worden gerealiseerd. Deze nieuwe woontoren komt op het terrein dat  wordt begrensd door de parkeerplaatsen van Dimence in het zuiden, de bestaande studententorens in het oosten, de Burgemeester Roelenweg in het noorden en de bestaande bebouwing van een advocatenkantoor in het westen.

Locatie vierde woontoren

7 woonlagen en stallingsgarage

De nieuwe woontoren krijgt 7 lagen en een kap. Onderin het complex komt een half verdiepte stallingsgarage. Deze kan straks gebruikt worden door medewerkers van Dimence en de bewoners van de studentenflat. Het Talentplein is een ideale locatie voor studenten. Via de Rodetorenbrug kunnen ze zo naar het centrum wandelen of fietsen. Alle studentenwoningen hebben een eigen toilet, douche en keuken.

De gemeenteraad bespreekt de wijziging in het bestemmingsplan naar verwachting op 17 december. Na een akkoord kan de projectontwikkelaar starten met de uitvoering van de plannen.

Eén van de drie bestaande woontorens voor studenten aan het Talentplein.
Zorgvoorziening van Tactus in één van de woontorens aan het Talentplein.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button