Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Papiercontainer-service teruggebracht tot 2 dagen vanwege overlast

Zwolle – Op iedere willekeurige dag je papier weg brengen. Het was zo vanzelfsprekend. Maar sinds kort kan dit niet meer bij de Kringloopwinkel in Zwolle Zuid. De papiercontainers die permanent aan de Nieuwe Deventerweg stonden zijn nu alleen nog maar  op woensdag en vrijdag  aanwezig. Door voortdurende overlast heeft de winkel besloten om de service nog maar beperkt aan te bieden.

Overlast voor de buurt

Jan Hulsink, van Stichting Kringloop Zwolle, heeft al langere tijd een bord bij de containers staan: ‘Geen papier buiten de bakken plaatsen’. Toch helpt het niet en is er veel overlast. Hulsink licht het besluit toe: “Mensen laten toch papier slingeren of zetten een doos neer naast de bak als deze al vol is. Voor de buurt betekent dat vooral veel overlast. Er komt papier naast de bakken te staan, dat waait weg en gaat de hele buurt door. Wij moeten er de hele tijd achteraan en contact opnemen met de  milieupolitie en handhaving. Op een gegeven moment hebben we gezegd, we doen het niet meer. ”

Containers zijn van de gemeente

De containers zijn niet van de kringloop maar van de gemeente Zwolle. Toch faciliteert de winkel de papiercontainers: “De container staat bij ons op het terrein. Het past natuurlijk goed bij een kringloopwinkel dat je gelegenheid biedt om papier weg te brengen.  Als achtervang, strikt noodzakelijk is het niet, want iedereen in Zwolle Zuid heeft een blauwe kliko voor het papier.”  licht Hulsink toe.

Grote dozen en bedrijven

Toch zijn de papierbakken bij de kringloop altijd vol:  Hulsink denkt wel te weten waar het aan ligt: “Het heeft te maken met het feit dat mensen minder moeite nemen om het papier wat kleiner te snijden. De laatste tijd zagen we dan ook dat er veel grote dozen in zitten. Het kan ook zijn dat er steeds meer bedrijven hun papier hier storten. Vooral omdat zij niet de beschikking hebben over de blauwe container en zelf dus iets moeten regelen.”

De inwoners van Zuid die toch hun papier kwijt willen kunnen dat op de woensdag en de vrijdag brengen aan de Deventerweg.  of anders naar de ROVA op de Hessenpoort.

vol.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button