Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dit bankje gaat weg! Of toch niet?

Zwolle – ‘Dit bankje gaat weg! Of toch niet’. Dat staat op de briefjes die, sinds september, hangen op verschillende bankjes in de stad. Het gaat om een actie van de gemeente Zwolle om te kijken of ze op de juiste plek staan. De bankjes waarvan gedacht wordt dat ze niet vaak worden gebruikt hebben sinds kort een sticker gekregen. Ze staan op de nominatie om naar een plek verplaatst te worden waar wel behoefte is aan een bankje.

Foto: ©Nicola – bankje Zwolle Zuid

Mailen als bankje moet blijven

De actie is begin september gestart in de wijken Aa-landen, Westenholte en Holentbroek. Bankjes in andere stadsdelen, zoals Zwolle Zuid, zijn daarop aansluitend bestickerd. De gemeente Zwolle laat de stickers ongeveer een maand zitten. Mensen die willen dat een bestickerd bankje toch blijft staan kunnen de gemeente mailen onder vermelding van het nummer op de sticker. Marieke Stenfert, wooordvoerder van de Gemeente Zwolle: “Mensen kunnen de komende weken hun mening en tips aan ons doorgeven, daarna gaan we de balans opmaken.”

Veel of juist weinig gebruikt

De gemeente kijkt voortdurend of voorzieningen in de openbare ruimte, zoals bankjes, verkeersborden en paaltjes, die ooit zijn geplaatst nog steeds nuttig zijn en/of op de goede plek staan. “Dit jaar kijken we specifiek naar de bankjes in de stad. Samen met ROVA hebben we een inventarisatie gemaakt van de bankjes waarvan we denken dat die juist veel of weinig worden gebruikt. Dit willen we ook graag van Zwollenaren weten, daarom zijn er ‘stickers’ geplakt op bankjes.”, aldus Stenfert.

Geen bezuinigingsmaatregel

De actie is niet bedoeld als een bezuinigingsmaatregel, zo verzekert ze verder. “We willen op deze manier voorkomen dat er bankjes staan op plekken waar ze niet of nauwelijks worden gebruikt, terwijl er op andere plekken juist behoefte is aan een bankje. Het onderhoud van de bankjes is onderdeel van het beheer- en onderhoudscontract dat we hebben met ROVA.”.

Zwolle heeft ongeveer 1.500 bankjes. Het aantal genomineerde bankjes verschilt per wijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button