KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleRegioTweede Kamer 2021Voorpagina

Overijsselse kandidaat-kamerleden praten over Lelystad-Airport vanuit Vliegende Paard

Zwolle – Wat is de toekomst van vliegveld Lelystad en welke alternatieven zijn er eigenlijk? Daarover gaan Tweede Kamerlid Suzanne Kröger en kandidaat-Kamerleden Romano Boshove (Hardenberg) en Colin Kok (Wierden) met elkaar in gesprek. Ook de kijkers kunnen meepraten in een gesprek via een YouTube-livestream.

 

Suzanne Kröger

Zaterdag 6 maart 2021 van 13.00u – 14.00u.

Vorige week werd nog bekend dat Lelystad Airport een natuurvergunning had aangevraagd om 10.000 vluchten te kunnen uitoefenen. Dankzij stikstofgesjoemel, aldus Kröger. “Door salamitechnieken proberen ze een vliegveld dat niet rendabel is én slecht voor het milieu en de natuur erdoor te drukken.”

Een opening van een nieuw vliegveld staat volgens GroenLinks haaks op de klimaatbestendige toekomst waar we naartoe moeten.

Men zendt de livestream op 6 maart tussen 13.00 en 14.00 uur uit vanuit Het Vliegende Paard in Zwolle en deze is voor iedereen te volgen via het Youtube-kanaal van GroenLinks Overijssel.

Wie de link wil ontvangen, kan een email sturen naar campagne@groenlinkszwolle.nl Ook is er de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button