Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Oudereninitiatief Briljant! Start per september met nieuwe kunsttrajecten

Zwolle – Per september start Briljant! diverse nieuwe kunsttrajecten waar Zwolse 65-plussers zich voor aan kunnen melden. Zo start 13 september het traject Taal waarbij deelnemers in samenwerking met kunstenaar Leonie van der Sterren aan de slag gaan met hun eigen verhaal. Een week eerder start het project Regenboogouderen waarbij kunstenaar Sebastiaan Hensen iedereen meeneemt in de wereld van de animatie en waarbij deelnemers aan de slag gaan met het thema LHBTI+.

Aanmelden voor Briljant! kan door te gaan naar www.briljantzwolle.nl

Briljant! is een initiatief waarbij ouderen in een reeks van acht sessies met een kunstenaar aan het werk gaan. Het vertrekpunt? Dat wordt helemaal bepaalt door de deelnemers zelf. Uiteindelijk presenteren de deelnemers samen met de andere deelnemers hun eindproduct aan de stad. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een optreden in een buurtkamer of een video op YouTube.

Briljant! is een initiatief van de Stadkamer, WijZ Welzijn en ZwolleDoet! En wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het VSBfonds.

Gerelateerde artikelen

Back to top button