SportSurvivalrun

Opnieuw overwinning voor THOR Zwolle-talent Gwen Kelderman

Zwolle – De beruchte HangOn run in en om het bosrijke Doorn kende weer een zeer pittig parcours onder bizarre weersomstandigheden. Bij de Jeugd Survivalrun D (jongste categorie van 8-9 jaar) behaalde Gwen Kelderman van THOR Zwolle opnieuw de 1e plaats.

HangOn run

De HangOn run vindt jaarlijks plaats in een prachtige bosrijke omgeving met veel heuvels, zand en vooral de beruchte ‘obstakelstraten.’ Dit zijn straten waarbij én veel pittige obstakels zijn maar die óók nog eens kort achter elkaar moeten worden overwonnen. Het JSR-D parcours van 4km kende 31 obstakels en veel paden met een stevige ondergrond waardoor het hardlooptempo bij alle categorieën erg hoog was. Gwen Kelderman had onderweg nog wel last van buikkrampen wat invloed had op haar looptempo. Toen ze ook nog miste bij het boogschieten kwam de concurrentie ineens wel héél dichtbij. De tegenslagen weerhielden Gwen niet voor een erg snelle laatste kilometer en eindigde met een tijd van 44min en 35sec in totaal als 3e en als meisje als 1e met een minuut voorsprong op concurrent Emma van den Bergh uit Driebergen. Hiermee won ze net als vorig jaar deze pittige survivalrun.

Naast diverse recreatieve categorieën stond de zondag vooral in het teken van de Open Nederlandse kampioenschappen Midden-lange Survivalrun. (ONK MSR) Het parcours was 13km lang met 61 obstakels met een hoog percentage fysiek en coördinatief complex. Namens THOR Zwolle haalde Hanneke van den Belt een mooie 6e bij de dames recreanten en wonnen Arjan Fuite, Harm-Jan Sietsma en Nick Elshof de teamrun. Bij het ONK MSR gingen veel toppers uit de drie topklasse categorieën de strijd met elkaar aan. Uiteindelijk won Stijn Elferink in een toptijd van 1u 23min vlak voor Jesse de Heer en Kerst Wind. De onervaren Thoriaan Thom van Cappellen legde met een tijd van 1u 36min beslag op een prachtige 13e plek overall en daarmee een 6e plek voor de competitie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button