SportVoetbalVoorpagina

Oefeninterland zaalvoetbal Oranje-Rusland in Zwolle

Het Theater van de Sport, oftewel het Landstede Sportcentrum, fungeert op 23 en 24 januari 2017 als decor voor twee interlands van het Nederlands zaalvoetbalteam. Op beide dagen oefent Oranje in Zwolle tegen Rusland. Op zowel maandag 23 januari als dinsdag 24 januari wordt er om 20.00 uur afgetrapt. Toegang is gratis.

“Dit is de eerste keer dat er een zaalvoetbalinterland in ons sportcentrum wordt gespeeld”, vertelt Hans Roman met de nodige trots. “Wij zien deze wedstrijden als een mooie aanvulling op het zaalvoetbalaanbod dat we al kennen met topklasser SVI en hoofdklasser iFC Donaci. De interlands van het Nederlands team tegen Rusland organiseren wij ook in samenwerking met de KNVB, SVI Zaalvoetbal en iFC Donaci.” De Nederlandse zaalvoetballers bereiden zich de komende periode voor op het kwalificatietoernooi voor het EK, dat volgend jaar in april in Wit-Rusland wordt gehouden. Behalve het gastland treft Oranje daar Italië en de winnaar van de voorrondepoule: Israël, Georgië, Schotland of Zwitserland.

De oefenduels in Zwolle tegen Rusland zijn voor het Nederlands zaalvoetbalteam niet de eerstvolgende wedstrijden die op het programma staan. Op 5 en 6 december speelt de ploeg in Rotterdam namelijk nog twee keer tegen Kroatië. Bondscoach Max Tjaden heeft dinsdag zijn selectie al bekend gemaakt voor de dubbele ontmoeting met Kroatië, dat negende staat op de UEFA-ranking. “Kroatië is een toptegenstander”, zegt Max Tjaden, die vorige maand in en tegen Servië zijn debuut als bondscoach maakte. “De ploeg was eerder dit jaar aanwezig op het EK in Servië waar het Rusland op 2-2 wist te houden. En een oefenwedstrijd tegen Italië eindigde vorig jaar ook in 2-2. Dat zegt wel wat.”

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button