SportVV Berkum

Berkum krijgt zware klus bij DOS ‘37

Zwolle – Berkum speelt zaterdag bij DOS ’37 en de koploper van de 1e Klasse D weet dat de punten in Vriezenveen zeker niet cadeau worden gegeven. De Twentse ploeg draait de laatste tijd goed mee en is zeker in eigen huis moeilijk te kloppen.
“DOS is een lastige tegenstander, ik ga er ook zeker niet van uit dat we een makkelijke wedstrijd krijgen,” verzekert Berkum-middenvelder Ruud Wellenberg. “Maar als we bovenin mee willen blijven draaien moeten we daar toch de punten pakken, want een week later krijgen we Bennekom, de nummer twee, op bezoek.”

Stroeve start

DOS ’37 tuimelde vorig seizoen, na slechts één jaar, uit de Hoofdklasse en had een niveau lager een stroeve start. Daarna krabbelde de ploeg van trainer Philip Agteres echter op en DOS staat nu zevende in 1D, zodat de blik weer naar boven is gericht. De Tukkers zijn bovendien sterk op eigen terrein, want daar werd dit seizoen voor de competitie nog maar één keer verloren. Wat dat betreft was het bekerduel van vorige week een domper, want toen bleek zondag-eersteklasser Rigtersbleek in Vriezenveen te sterk. DOS kwam bij 0-2 en 1-3 nog terug, maar verder dan 2-3 liet Rigtersbleek het niet komen in deze met veel fysieke inzet uitgevochten wedstrijd. Een week eerder deed DOS het heel wat beter, want toen werd ‘buurman’ DETO met 0-3 aan de kant gezet. Vóór rust werd er niet gescoord, maar vlak na de hervatting zorgde Marc Meier voor 0-1. Omdat DETO op jacht ging naar de gelijkmaker kwam er meer ruimte achterin en daar profiteerde DOS-aanvoerder Dennis Boshoeve van toen hij met een fraaie kopbal de stand op 0-2 bracht. Vlak voor tijd werd de zaak beslist door een, ook volgens DOS ’37, onterecht gegeven penalty en dat buitenkansje werd benut door Tom Hegeman.

Goede serie

Berkum vloog al in de eerste knock-outronde uit het bekertoernooi en kwam afgelopen weekend dus niet in actie. Daarvóór zetten de Zwollenaren echter in de competitie een prima serie neer. Een week nadat de eerste periodetitel werd gepakt volgde een 1-1 remise bij achtervolger WHC en daarna werd FC Zutphen relatief eenvoudig met 3-0 aan de kant gezet. Gezien de kansenverhouding had die stand al bij rust bereikt moeten zijn, maar in de eerste helft bleef het bij een goal van Chris van der Meulen. In de slotfase verzilverde Berkum het overwicht alsnog, waarbij Youp Kok voor de 2-0 zorgde en even later Chris van der Meulen zijn tweede doelpunt van de middag maakte.
Berkum wil die goede reeks continueren, maar de ploeg van trainer Arno Hoekstra weet dat ze aan DOS een zware dobber krijgt. De Tukkers lijken, na de moeizame start, het lek boven te hebben en willen dat herstel doorzetten. De wedstrijd DOS ’37-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jan van Dijk uit Dronten, die op Sportpark Het Midden aan de Schout Doddestraat in Vriezenveen om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button