EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kruidenproducent Euroma tekent koopovereenkomst kavel Hessenpoort

Een mijlpaal in de verhuizing van kruiden- en specerijenproducent Euroma naar bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Op de plek aan de Ravensburgstraat waar het nieuwe pand van Euroma gaat verrijzen tekenden wethouder René de Heer en directeur Robert Hoogstra vandaag de koopovereenkomst.
Euroma kan nu officieel starten met de voorbereidingen voor de bouw. De daadwerkelijke bouwactiviteiten zullen in de zomer van 2017 van start gaan. Naar verwachting nemen de werknemers van Euroma eind 2018 hun nieuwe werkplek in.

 

Foto: ondertekening koopovereenkomst Euroma Hessenpoort
Foto: ondertekening koopovereenkomst Euroma Hessenpoort

Welkom

Robert Hoogstra verwees in een korte speech naar de prettige samenwerking met de gemeente Zwolle. ‘Het bouwen van een nieuwe fabriek op een nieuwe locatie is voor Euroma een project dat zijn weerga niet kent; we zijn hierbij dan ook niet over één nacht ijs gegaan. Vanuit de gemeente Zwolle is Euroma, daar waar mogelijk, voorzien van alle benodigde informatie en ondersteuning. U hebt daarbij, als ondernemende gemeente, meegedacht met ons en dat maakt dat Euroma en haar medewerkers zich welkom voelen op Hessenpoort’.

Namens de gemeente Zwolle verwelkomde wethouder René de Heer Euroma. “We verheugen ons er op dat u na zeventig jaar weer terugkeert naar Zwolle, de plek waar het voor u begon. Met Euroma wordt er weer een stuk Hessenpoort ingevuld door een bekende onderneming uit onze regio, die goed past in het profiel van dit bedrijventerrein. Wij zijn blij met deze smaakmaker en wensen u veel succes met de voorbereidingen en de bouw.”

Groeiambitie

Euroma vindt haar oorsprong in Zwolle waar het in 1899 werd opgericht als onderneming in kruiden, specerijen en farmaceutische artikelen. In 1947 verhuisde het bedrijf naar de Kloosterweg in Wapenveld. De groeiambitie van Euroma is de reden voor de terugkeer naar Zwolle. De noodzakelijke groei kan niet optimaal gerealiseerd worden op de huidige locatie. Om de continuïteit van het bedrijf te borgen en de groeiambities voor de lange termijn veilig te stellen, heeft Euroma in de regio uitgebreid gezocht naar nieuwe locaties waar een moderne fabriek met grotere productiecapaciteit gerealiseerd zou kunnen worden. Euroma koos voor Hessenpoort vanwege de uitstekende ligging, het voorzien van de juiste milieucategorie, de mogelijkheid voor verdere uitbreiding in de toekomst en de goede bereikbaarheid voor de medewerkers.

 

Lees ook over Euroma ->

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button