BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nu ook glasvezel voor Marslanden B t/m F

Zwolle – Bedrijventerrein de Marslanden B t/m F krijgt binnenkort de beschikking over zakelijk glasvezel. Daartoe is woensdagmiddag de eerste schep in de grond gegaan.

Nieuw glasvezelnetwerk

Glasvezelnetwerk leverancier Blue Fiber uit Zwolle gaat de Marslanden voorzien van het nieuwe glasvezelnetwerk. Volgens de partij een hele vooruitgang: “Storingsgevoelig internet en lage maximale snelheden zullen  voorgoed verholpen zijn. Op dit moment internetten de meeste ondernemers op de Marslanden via ADSL, de oude telefoonlijn, wat door toenemend dataverbruik als traag en instabiel wordt ervaren.”

Reacties ondernemers positief

In juli van 2017 voorzag het bedrijf Marslanden G al van glasvezel.  ” De ondernemers daar hebben nu ruim een jaar ervaring met de werking van glasvezel opgedaan en de reacties zijn positief. Tijd om andere ondernemers ook gebruik te laten maken van de verbinding.”

Wethouder René de Heer van de gemeente Zwolle is enthousiast over de ontwikkelingen op het bedrijventerrein. Hij hoopt dat Blue Fiber nog meer deelgebieden gaat voorzien van glasvezel.

Eerste kwartaal 2019

Van Gelder Telecom, gaat zich de komende maanden toeleggen op de realisatie van het glasvezelnetwerk. Het glasvezelnetwerk wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 opgeleverd.

Foto: © Peter Denekamp- glasvezelnetwerk – Rechts wethouder René de Heer van Economie

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button