Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Vijftig creatieve Cibap pendelfietsen voor student en docent

Zwolle – Vanaf donderdag 20 september, pendelen studenten en docenten dagelijks op 50 Cibap fietsen tussen het station en de Cibap Vakschool voor verbeelding. Wethouder William Dogger heeft vanochtend op het Cibap de eerste fietsen uitgereikt.

“Drukte in Zwolle”

‘Een prachtig initiatief’ noemde Wethouder Dogger het fietsenproject. ‘Het gaat goed met Zwolle, het wordt steeds drukker, de economie groeit. Keerzijde is de drukte in het openbaar vervoer’. Student Jos ten Brinke beaamt dit. ‘Ik neem regelmatig een trein eerder om de drukte in de bus voor te zijn, maar dan ben ik veel te vroeg op school. Ik ben daarom heel blij met de Cibap fiets.’ Coby Zandbergen, voorzitter College van Bestuur is trots op de samenwerking van de diverse opleidingen die dit project tot stand brachten.

Fietsen

Iedere fiets heeft een eigen persoonlijk ontwerp, gemaakt door studenten van de opleiding grafisch ontwerper, visual deSigner en filmmaker. Studenten krijgen de fiets een jaar in bruikleen. Met dit initiatief wordt het overvolle busvervoer enigszins ontlast en studenten krijgen de nodige beweging na een vaak lange treinreis.

Betere bereikbaarheid

Het Cibap ontvangt subsidie van de Provincie Overijssel vanuit de werkgeversaanpak van het programma ‘Slimme en Duurzame Mobiliteit’. In dit programma worden initiatieven van bedrijven en organisaties die bijdragen aan een betere bereikbaarheid gestimuleerd. Met dit project wordt niet alleen het busvervoer ontlast. Ook terugdringen van filedruk en CO2-uitstoot zijn doelstellingen.

Cibap vakschool voor Verbeelding in Zwolle leidt op voor en met de Creatieve Industrie. Van mediavormgever tot creatief vakman en van filmmaker/fotograaf tot ruimtelijk vormgever en decoratie- en restauratieschilder.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button