BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

N340 Zwolle – Ommen drie week potdicht door wegwerk

Alleen houders ontheffingskaart kunnen er door

Zwolle – Van 6 tot en met 30 augustus 2021 wordt de N340 tussen Zwolle en Ommen drie weken afgesloten. In die periode wordt op verschillende locaties op en rond de weg gewerkt. Na de drieweekse afsluiting gaat de nieuwe N340 volledig open.

De kruispunten op de hoofdrijbaan van de bestaande N340 worden opnieuw ingericht. Er worden vier nieuwe fietstunnels onder de bestaande N340 aangelegd, zodat fietsers en voetgangers minder vaak hoeven over te steken. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede. Daarnaast worden er diverse faunapassages aangelegd om de veiligheid voor mens en dier te verbeteren. Op de bestaande N340 wordt nieuw asfalt gelegd.

Daarnaast worden de laatste werkzaamheden verricht voor de aansluiting van het nieuwe tracé van de N340 op de Nieuwleusenerdijk en de A28. Hieronder valt ook de reconstructie van de kruising Hessenweg – Kranenburgweg – Nieuwleusenerdijk.

Toelichting inrichting nieuwe Hessenweg

Op het eerste deel van de afsluiting, tussen de Nieuwleusenerdijk en de kruising Ankummerdijk/Cubbinghesteeg, vinden geen werkzaamheden plaats. Vanaf september wordt dat deel, de Hessenweg, onderdeel gemaakt van een erftoegangsweg en wordt het ingericht voor bestemmingsverkeer en fietsers/wandelaars. Dit is met uitzondering van het deel aan weerszijden van de fietstunnel tot aan de afbuiging van de nieuwe Hessenweg. Dat deel wordt later aangepast door ProRail.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button