Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Honden gebruikt voor zoeken naar vermiste Deventenaar

Zwolle – Aan de Loswal bij Wijhe heeft de politie op dinsdag 3 augustus een auto met stoffelijk overschot uit de IJssel gehaald.. Het bleek te gaan om de auto van de sinds 15 juli vermiste Deventenaar Tino (55). Voor het opsporen van de vermiste man zijn de speurhonden ingezet van de stichting Signi Zoekhonden.

De stichting heeft de afgelopen tijd gezocht op de IJssel, het Zwarte Water en de Vecht. In totaal vonden zij drie auto’s onderwater. ”De auto bij de loskade in Wijhe vonden we afgelopen zondag 1 augustus en was direct al zeer interessant.”, vertelt Martijn Verhoef van SIGNI Zoekhonden. “Onze hond Power reageerde hier fanatiek op en ook op sonar konden we een goed beeld krijgen van een auto onder water.”

Duiken

Alle locaties zijn doorgegeven naar het duikbedrijf Techno Diving. Duiker Johan ten Have heeft afgelopen vrijdag en zondag gedoken op de locaties van de eerste twee auto’s. Dinsdag 3 augustus bleek, bij de duik bij de Loswal, dat dit de locatie was waar de vermiste man en zijn auto in het water terecht waren gekomen. De politie heeft vervolgens de zaak verder opgepakt.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button