Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Mulder komt een honderdste tekort

Michel Mulder sloot het WK sprint in Astana af met een betere 1000 meter dan op de eerste dag, maar de 1.09.81 was niet genoeg voor brons. De sprinter van Team beslist.nl kwam een honderdste tekort voor het podium, maar vond dat hij daar eigenlijk niets te zoeken had. Pim Schipper eindigde op een verdienstelijke zesde plaats in het eindklassement.

Mulder, uittredend wereldkampioen, was hevig teleurgesteld na afloop. “Ik open nog wel snel, maar kan geen snelle ronde rijden. Ik mis weliswaar op een honderdste seconde het podium, maar Nico Ihle was nog gediskwalificeerd. Ik had op het podium ook weinig te zoeken. Ik ben steeds beter aan het schaatsen, dat voel ik wel, maar het is niet goed genoeg voor een heel weekend. Ik ga voor komende zomer nieuwe plannen maken, met Desly Hill voor het skeeleren en met Gerard van Velde voor het schaatsen. Het moet beter, want ik wil heel graag weer meedoen om de prijzen en zoveel mogelijk winnen. Ik vind dit niks.”

Pim Schipper was gematigd tevreden. “Ik had vandaag een foutje op de 500 meter bij de start, en ik had iets meer van mijn 1000 meter gehoopt.” Schipper werd vijfde op die slotafstand. “Er zat niet meer in dit weekend. Het was wel heel stabiel, zoals het hele seizoen al, maar er zat geen speciale rit tussen.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button