Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieProvinciale Staten verkiezingen 2015Voorpagina

Populairste Stemtinder politica Regien Courtz (VVD) wil meer peper voor Overijssel

VVD Provinciale Staten kandidaat Regien Courtz is een van de vijf meest populaire politici van de nieuwe hit Stemtinder. Zondagavond verscheen zij als 1 van de 4 populairste politici van de Provinciale Staten verkiezing in het TV-programma Zondag met Lubach. Dat met name de vrouwelijke kandidaten op Stemtinder populair zijn bleek wel uit het feit dat de eerste man op plaats 34 stond. Regien Courtz heeft kort wat verteld over de standpunten en persoonlijke slogan. ‘De provincie kan wel wat peper gebruiken’, aldus Regien Courtz uit Zwolle. Met de regio Zwolle gaat het heel goed. Veel economische vooruitgang. Dat willen we als VVD doortrekken naar de hele provincie. En het beetje peper komt natuurlijk van de Peperbus.

Over de verkiezing via Stemtinder zegt Regien het vogende: “Het is uiteraard vleiend om als populaire kandidaat naar voren te komen,” zegt Courtz. Ze ziet Stemtinder als een nieuwe en leuke manier om de Provinciale Staten verkiezingen meer aandacht te geven. “Laten we vooral ook niet vergeten wat het belang van deze verkiezingen is: investeren in bereikbaarheid, stimuleren van ondernemerschap en Overijssel op koers houden zodat we sterker en welvarender worden.” Op www.vvdzwolle.nl is meer te lezen over de standpunten van de VVD Overijssel en waar Regien Courtz zich in de regio Zwolle voor wil inzetten.

Stemtinder begon als humoristische kwinkslag van het zondagavond programma van Arjan Lubach. Provinciale Staten kandidaten die de gebruiker kan liken of wegswipen zoals in de popualire datingapp Tinder om er zo achter te komen wat de aantrekkelijkste partij is. De site werd snel populair en is ondertussen door meer dan 100 duizend kiezers geraadpleegd.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button