MarktkoopluiNieuws uit ZwolleVoorpagina

Marcel ter Haar staat al 42 jaar op de Zwolse markt

Zwolle – In onze nieuwe rubriek Marktkooplui maakt fotografe Cobie Uiterwijk uit de Diezerpoort iedere week een babbeltje met de marktkoopmannen op de Zwolse Markt. In deze aflevering sprak ze met marktkoopman Marcel ter Haar die een rijk gesorteerde kaaskraam heeft op de markt.

Hoe lang bent u al marktkoopman?

42 jaar, maar ik zie er nog jong uit hé!

Hoe bent u er zo ingerold?

Eigenlijk bij toeval. Er was een vacature bij een kaasboer in Hengelo en daar heb ik gesolliciteerd. En toen ben ik het geworden.

Hoe lang staat u al op de markt?

Ik sta ook al 42 jaar in Zwolle op de markt. Twee dagen in de week. Dus ik sta al 42 jaar op de vrijdag en de zaterdag in Zwolle.

We hebben hier regelmatig Reinier Paping. Die komt ook altijd even langs. En natuurlijk ook onze Zwolse Zanger van de Voice Senior Henk Klompenmaker. Ook een vaste klant Marktkoopman Marcel ter Haar

Een gele bril die past bij een zonnige dag of bij zijn kaas? Misschien! Maar Marcel ter Haar heeft al jaren aparte brillen op! Wil je weten hoe het zit? Koop een pondje kaas en vraag het hem!

tekst gaat verder onder de foto

Hoe ziet uw dag eruit?

Vroeg opstaan. Half 5. Beetje de boel bij elkaar pakken. Het meeste staat al klaar en dan rijden we in een uurtje naar Zwolle toe. Vandaag is het een uur of half zes voordat we weer ingepakt zijn. Dan gaan we naar huis. Zaterdags is ook de langste dag.

Wat is het mooiste-leukste moment dat u hebt meegemaakt?

Ja, dan moet ik eens denken. Wat zou dat nou zijn. Ik heb één keer, toen ik nog bij Ruitenberg fruit stond, André van Duin en Ron Brandsteder bij de kraam gehad. Die moesten iets in de Spiegel. Die was toen net geopend en die kwamen ook even langs. En we hebben hier regelmatig Reinier Paping. Die komt ook altijd even langs. En natuurlijk ook onze Zwolse Zanger van de Voice Senior Henk Klompenmaker. Ook een vaste klant.

Gerelateerde artikelen

Back to top button