Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Zwolse studente pakt goud op NK Bloembinden

Amsterdam / Zwolle – Carline Refuge (19) won vrijdag goud op het NK Bloembinden. Zij mag zichzelf Nederlands kampioen bloembinden noemen. Carline liet negen andere finalisten achter zich. Carline is studente aan de opleiding Bloem & styling van het Zone.college in Zwolle, de voormalige Groene Welle).

Het NK voor beroepen, ook wel Skills The Finals genoemd, vond afgelopen week plaats in de RAI in Amsterdam. Het is het grootste beroepenevent van Nederland en de nationale vakwedstrijd voor MBO’ers. In totaal deden er duizend studenten uit heel Nederland aan mee.

Tijdens de wedstrijd bloembinden ging Carline drie dagen lang aan de slag met verschillende opdrachten. Van bloemarrangementen met vrije materialen en techniek keuze tot specifieke opdrachten als tafel- en hangende arrangementen.

Voor Zone.college is het de tweede keer dat de gouden medaille voor bloembinden mee naar huis gaat. De school won vorig jaar met Esther Weijenberg. Carline maakt kans om geselecteerd te worden voor een plek in Team Nederland tijdens internationale beroepenwedstrijden zoals EuroSkills en WorldSkills.

Gerelateerde artikelen

Back to top button