112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Man uit Zwolle veroordeeld voor dollemansrit

Zwolle – De rechtbank veroordeelt een 30-jarige man uit Zwolle tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) voor de duur van 2 jaar. De man schond opzettelijk in ernstige mate de verkeersregels waardoor levensgevaar of gevaar voor zwaar lichamelijk letsel ontstond. Hierbij vernielde hij een lantaarnpaal. Ook maakte de man zich schuldig aan het samen plegen van een diefstal.

Op 30 mei 2020 reed de man opzettelijk en doelgericht met zijn auto door Waardenburg, Opijnen, Zaltbommel en Velddriel, terwijl hij door meerdere politieagenten in dienstvoertuigen werd achtervolgd om hem te doen stoppen. Deze dollemansrit duurde ongeveer een half uur, waarbij 5 politieauto’s ernstige schade opliepen en een lantaarnpaal werd vernield. De man maakte zich verder nog schuldig aan het samen plegen van een diefstal van een stroomkabel op 12 mei 2021 in Geldermalsen.

Doodsangsten

De achtervolging had een grote impact op meerdere politieagenten. Zij stonden doodsangsten uit en wilden met gevaar voor eigen leven het voertuig doen stoppen om slachtoffers te voorkomen. Ook burgers zijn door het rijgedrag van de Zwollenaar erg geschrokken. Het is een geluk dat de gevolgen beperkt zijn gebleven tot materiële schade.

Straf gelijk aan eis

Kijkend naar de ernst van de feiten en het feit dat verdachte de laatste 5 jaar meerdere keren is veroordeeld voor meerdere strafbare feiten, is volgens de rechtbank allen een ISD-maatregel passend. De maatregel wordt voor 2 jaar opgelegd. De straf is daarmee gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button