KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Linea Rekta zoekt theatertalent

Zwolle – Jong theatertalent uit Oost-Nederland opgelet!
Wil je meespelen in een professionele voorstelling van Theaterfirma LINEA REKTA en ben je tussen de 12 en 27 jaar? Dan is dit je kans! Op 23 september houdt de Zwolse Theaterfirma een auditiedag voor het nieuwe theaterseizoen.

Na de twee succesvolle voorstellingen van 2022-2023 (De Grote Stromenoorlog en CTRL_ALT_PRIVACY) is LINEA REKTA klaar voor een nieuw seizoen! Wederom staan er twee voorstellingen op het programma: de nieuwe wintervoorstelling Voorbij de Heuvel en de voorjaarsproductie Money Made The World. Beide voorstellingen zullen op een locatie in Zwolle worden gespeeld. Money Made The World gaat ook spelen buiten Zwolle. Nu al enthousiast? Op https://linea-rekta.nl/ vind je het auditieformulier!

Voorbij de Heuvel (12+)

Deze winter maakt LINEA REKTA de wintervoorstelling Voorbij de Heuvel (door de makers van De Grote Stromenoorlog). De repetities vinden plaats op zaterdagen van 30 september t/m 23 december 2023. In de kerstvakantie worden de puntjes op de i gezet, waarna de voorstelling op 5 januari 2024 in première gaat. De voorstelling wordt gespeeld in de weekenden van januari 2024.

Voorbij de Heuvel is een fysiek muziektheaterspektakel naar het beroemde boek Waterschapsheuvel van Richard Adams. In Voorbij de Heuvel volgen we een groep konijnen in hun zoektocht naar een nieuw thuis en de obstakels die daarbij horen. Zo ontvouwt het verhaal zich als een expeditie over het het brengen van offers en de (on)mogelijkheid tot het vertrouwen in anderen. Voorbij de Heuvel gaat over moed, leiderschap en het trotseren van gevaren…

Money Made The World (16+)

Wat gebruik je iedere dag, waar vertrouw je op en waarvan kom je in de problemen als je het niet hebt? Juist. Geld! Money Made The World maakt de werking en waarde van geld inzichtelijk, in een periode waar nieuwe recessies op de loer liggen en inflatie ons hard raakt. De voorstelling roept op tot een herziening van ons geld- en schuldensysteem. Een manifest over vertrouwen, macht en hebzucht. Een bankberoving en Whodunnit in één, waarbij de grenzen tussen daders en slachtoffers langzaam vervagen.

De repetities, montage en première van Money Made The World vinden plaats in Zwolle. Daarna zal de voorstelling ook op locaties buiten Zwolle spelen.

Let op: deze voorstelling is een verdiepingstraject voor een kleine groep theatertalent van 16 jaar of ouder. Bij dit project werkt LINEA REKTA in een korte, intensieve periode toe naar de uiteindelijke voorstelling. De repetities staan iedere zaterdag en zondag van 2 maart t/m 21 april 2024, van 10.00 uur tot 17.00 uur gepland. In de meivakantie monteren we de voorstelling en vindt de première plaats. De overige speeldagen worden later bekend gemaakt.

Iets voor jou?

Iedereen tussen de 12 en 17 jaar kan meespelen in de producties van LINEA REKTA, ongeacht ervaring. LINEA REKTA werkt met zowel beginnende als gevorderde acteurs. Wanneer je meespeelt, werk je samen met verschillende professionele theatermakers: een regisseur, schrijver, professionele acteur, kostuumontwerper en een muzikant. Om mee te doen, moet je auditie doen. Je gaat samen met de makers en andere auditanten aan de slag om te kijken welk project het best bij jou lijkt te passen. Je hoeft dus niet op een stip te staan! Zien ze jou bij de audities? Sluit je aan!

Gerelateerde artikelen

Back to top button