Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Leger des Heils Zwolle start crowdfundingsactie voor nieuwe soepbus

'Help Leger des Heils Zwolle aan een nieuwe soepbus'

Zwolle – De soepbus van het Leger des Heils in Zwolle is dringend aan vervanging toe. De kosten van een nieuwe bus, waarmee vier avonden per week dak- en thuisloze mensen worden voorzien van warme soep, koffie en broodjes, zijn echter aanzienlijk. Daarom is onder de noemer ‘Help Leger des Heils Zwolle aan een nieuwe soepbus’ een crowdfundingsactie gestart. De actie financieel ondersteunen kan via www.ldh.nl/soepbus-zwolle.

De huidige soepbus is zwaar verouderd. Het is elke keer weer spannend of de bus start.
Er is naar schatting minimaal 50.000 euro nodig om een nieuwe, elektrische bus te kunnen aanschaffen. De hoop is dat heel Zwolle bij de actie kan worden betrokken. “Hoe mooi zou het zijn als de nieuwe soepbus door de Zwolse samenleving wordt gedragen”, stelt regiodirecteur Claudia van Bruggen. Elke bijdrage is welkom. Naast de crowdfundingsactie worden onder meer kerken en ondernemers benaderd voor sponsoring.

Menigeen draagt de soepbus gelukkig al een warm hart toe. Zo stelt bakker Arend Kistemaker, eigenaar van de Stadsbakker in Zwolle, al jaren vier keer per week gratis het overgebleven brood van die dag ter beschikking. Daarnaast heeft Y Service Club Zwolle, die in het bijzonder oog heeft voor jongeren en voor mensen in achterstandssituaties, een actie gehouden waarbij maar liefst 10.000 euro is opgehaald. Dit bedrag wordt specifiek besteed aan de inrichting van de nieuwe soepbus. Ook de gemeente Zwolle is enthousiast en zegt de actie voor de nieuwe soepbus van harte te steunen.

Luisterend oor

De soepbus in Zwolle rijdt op maandag-, dinsdag-, vrijdag- en zondagavond een vaste route met vier ‘haltes’. Per avond maken zo’n vijftig personen er dankbaar gebruik van. Claudia van Bruggen benadrukt: “De bus is belangrijk, want naast het aanbieden van soep, koffie en broodjes, en in de winter warme dekens, is er ook ruimte voor een praatje en een luisterend oor. Zo leggen we contact en maken mensen, soms heel voorzichtig, kennis met hulpverlening. Dit om zwaardere zorg in een later stadium te voorkomen, preventief en outreachend.”

De soepbus is onderdeel van het veldwerk van het Leger des Heils, waarbij mensen op straat worden opgezocht. Het Leger des Heils zet zich al vele jaren in voor de mensen zonder helper aan de rand van de maatschappij. “Het doel van ons veldwerk is om dakloosheid op te heffen en perspectief voor de toekomst te bieden.” Mocht er meer geld worden opgehaald dan nodig is voor de nieuwe soepbus, dan komt dat volledig ten goede aan het veldwerk.

Kijk voor meer informatie over het veldwerk van het Leger des Heils: www.legerdesheils.nl/zorg/veldwerk-en-soepbus

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren