KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle loopt averij op

Zwolle – De eerste uitnederlaag van het seizoen is een feit voor PEC Zwolle. Op bezoek bij FC Dordrecht krijgen de Zwollenaren na een beroerde eerste helft een rits mogelijkheden om alsnog de zege te pakken, maar het zijn de gastheren die met de zege aan de haal gaan: 3-0.

Vroege tegengoal

Het eerste bezoek aan Dordrecht sinds 2014 was er eentje om gauw te vergeten. PEC Zwolle kwam er in de eerste helft namelijk moeizaam aan te pas aan de Krommedijk. Wat daarbij niet hielp was dat de thuisploeg al na vijf minuten op voorsprong kwam. Aliou Balde werd de diepte in gestuurd en passeerde doelman Mike Hauptmeijer in de verre hoek: 1-0. PEC, dat het vanwege een straf zonder steun van de eigen aanhang moest doen, had het vooral voetballend lastig om de Dordtse defensie kapot te spelen. Toch kreeg de ploeg van Dick Schreuder nog wel wat kansen. Thomas van den Belt (kopbal net voor de doellijn weggehaald), Tolis Vellios (kopbal over) en een voorzet van Younes Taha (net voor de doellijn weggehaald voordat Lennart Thy kon kopen) waren de spaarzame Zwolse hoogtepunten. Dordrecht verzuimde ondertussen om de score verder op te voeren. Hauptmeijer stond een paar keer op de goede plek, terwijl de snelle aanvallers van Dordrecht ook het vizier niet op scherp hadden staan.

 

Kansen, maar geen gelijkmaker

Direct na rust liet PEC wel de tanden zien. Zo zette Taha keeper Liam Bossin aan het werk en schoot Thy net naast vanaf de rand van het strafschopgebied. Rond het uur was er een serie met enorme mogelijkheden. Velios en Davy van den Berg zagen hun inzetten gesmoord worden, Thy gaf een voorzet die op de lat belandde. Kort daarna wist ook Melayro Bogarde de bal niet in het doel te krijgen. Met een serie verse krachten, waaronder debutant Sven Zitman, ging PEC op jacht naar de gelijkmaker. Maar het was in die slotfase vooral Dordrecht met de kansen. Invaller Jaymillio Pinas schoot de bal eerst op de kruising en daarna vond hij één op één Hauptmeijer op zijn weg. PEC kreeg via Chardi Landu nog een enorme kans, maar ook hij vond het doel niet.

 

Vijf minuten voor tijd vervloog alle hoop, toen invaller Doesburg met zijn eerste balcontact voor 2-0 zorgde. Niet veel later moest de gifbeker verder leeggedronken worden na een treffer van El Azzouzi.

Volgende week vrijdag wacht in het MAC3PARK Stadion ook het Overijsselse treffen tegen Heracles. De aftrap is om 20:00 uur.

 

FC Dordrecht – PEC Zwolle: 3-0 (1-0).

Toeschouwers: 1.516

Scheidsrechter: Hensgens

Gele kaarten: Bossin, Reemst (FC Dordrecht), D. van den Berg en Van den Belt (PEC Zwolle)

 

Opstelling FC Dordrecht: Bossin, Savastano (69. Van de Avert), El Azzouzi, Longo (84. Doesburg), Schuurman, Camara (62, Pinas, 84. Tremour), Schippers, Suray, Van Huizen, Balde (62. Reemst), Brito

 

Opstelling PEC Zwolle: Hauptmeijer, Caschili (62. Kastaneer), Van Polen, Bogarde (62. Tutuarima), Van Hintum, D. van den Berg (78. Guezen), Medunjanin (62. Zitman), Van den Belt, Taha, Vellios (62. Landu), Thy

 

Scoreverloop: 

5. Balde 1-0

84. Doesburg 2-0

87. El Azzouzi 3-0

Gerelateerde artikelen

Back to top button