Nieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

GroenLinks: Gen-tech en TTIP zijn Linke Soep

Aanstaande vrijdag 22 mei organiseert GroenLinks een nieuwe editie van Linke Soep. Ditmaal aandacht voor de risico’s van TTIP en Gen-Tech. Alle belangstellenden zijn welkom in het gezellige bovenzaaltje van Café De Hete Brij om vanaf 18:00 uur samen een (gratis) soepje te eten. Daarna gaan we aan de hand van sprekers dieper in op het onderwerp: wat is dat eigenlijk TTIP? En waarom is Gen-Tech link? Zoals altijd ook ruimte voor vragen en discussie.

Raadslid Bijan Moshaver kan veel vertellen over de onderwerpen. Daarna vertelt Alma Streefkerk (Natuur en Milieu Overijssel) over het onderzoek dat ze heeft gedaan naar de gevolgen van Gen-Tech. Ook stuurt GroenLinks Europarlementariër Bas Eickhout een videoboodschap. Meld je even aan via linkesoep@groenlinkszwolle.nl, dan is er zeker voldoende soep en brood.

Wat is TTIP eigenlijk?
Het vrijhandelsverdrag TTIP dreigt ervoor te gaan zorgen dat grote bedrijven als Monsanto nóg meer macht krijgen en de democratie wordt ondermijnd. Zo kan straks de Europese consument worden opgeschept met Amerikaanse goedkope en ongezonde voedingsproducten: hormoonvlees en gen-tech producten met alle gevolgen van dien voor onze gezondheid. Bedrijven en investeerders mogen onze overheid bovendien voor miljarden ‘suen’ als ze – door bijvoorbeeld verbetering van de milieuwetgeving – schade lijden. En het verdrag komt in het diepste geheim tot stand. Doorgeslagen kapitalisme is Linke Soep!

Gerelateerde artikelen

Back to top button